Quantcast
Τιμολόγια ρεύματος: Οι προβλέψεις για τα τιμολόγια Αυγούστου- Αύριο ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις - enikonomia.gr
share

Τιμολόγια ρεύματος: Οι προβλέψεις για τα τιμολόγια Αυγούστου- Αύριο ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο ενώ αύριο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κάνει γνωστό το ύψος της κρατικής επιδότησης.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να απορροφήσουν ένα σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων με τους περισσότερους να ανακοινώσουν χρεώσεις λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 16 λεπτά την κιλοβατώρα.

Εφόσον οι πάροχοι κινηθούν σε αυτά τα επίπεδα η κρατική επιδότηση θα είναι κάτω από τα 2 λεπτά την κιλοβατώρα έτσι ώστε η τελική τιμή που θα πληρώσουν οι καταναλωτές να είναι κάτω από τα 15 λεπτά την κιλοβατώρα ή και ακόμη λίγο χαμηλότερα.

Πρόκειται για τιμές που ίσχυσαν την περασμένη άνοιξη, πριν ξεκινήσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Εκτός όμως από τα πράσινα τιμολόγια μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες πώς θα διαμορφωθούν τα κίτρινα τιμολόγια αλλά και τα μπλε που είναι σταθερά και έχουν εξάμηνη διάρκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετικά κρίσιμη θα είναι η επόμενη περίοδο, στην σκιά των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή με την τιμή στο φυσικό αέριο να έχει αυξητικές τάση και να βρίσκεται και σήμερα πάνω από τα 35 ευρώ την μεγαβατώρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.