Quantcast
Eυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπιες απώλειες - υποχώρησε λίγο η αισιοδοξία για Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Eυρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπιες απώλειες – υποχώρησε λίγο η αισιοδοξία για Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχώρησε λίγο η αισιοδοξία γύρω από τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,4%, ενώ μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει ο γερμανικός DAX (-0,7%). Απώλειες 0,3% για τον γαλλικό CAC 40.
O Stoxx παρουσίασε μικρές μεταβολές στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά κατέγραφε απώλειες έως 0,7% μετά την επίθεση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στις απαιτήσεις των πιστωτών μέσω αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο Twitter.
Σημαντικές διαφορές παραμένουν μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα για να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ο Philip Lawlor, εταίρος στην εταιρεία Smith & Williamson Investment στο Λονδίνο, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τη συμφωνία και ότι «τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», παρά το μικρό πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις. «Καμία πλευρά δεν θέλει να φανεί ότι υποχωρεί, αλλά εάν αυτό σηματοδοτούσε μία πραγματική ρήξη στις διαπραγματεύσεις, τότε η αντίδραση της αγοράς θα ήταν πολύ πιο έντονη», δήλωσε.
Ο Alberto Gallo, επικεφαλής έρευνας της Royal Bank of Scotland Group, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία για την παράταση του σημερινού προγράμματος.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.