Quantcast
Κοτζιάς από τα Σκόπια: Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μπορεί να μετακινήσουν και βουνά - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς από τα Σκόπια: Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μπορεί να μετακινήσουν και βουνά

δημοσιεύτηκε:

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μπορεί να μετακινήσουν ακόμη και βουνά, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του στα Σκόπια, Νίκολα Πόποσκι.

Τόνισε επίσης, ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όλα τα μέσα και την πείρα που διαθέτει στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση της ΠΓΔΜ.

“Θέλουμε” τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, “όλοι οι γείτονές μας να είναι μέλη της ΕΕ, να έχουν κράτος δικαίου, να έχουν οικονομική ανάπτυξη, γιατί και η δική μου χώρα εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το τι συμβαίνει στα Βαλκάνια συνολικά”.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ανακοίνωσαν μάλιστα έντεκα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Πρόκειται για μέτρα που αφορούν τη συνεργασία στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του εμπορίου, των μεταφορών, της ενέργειας, της εσωτερικής ασφάλειας και δικαιοσύνης αλλά και της αποκατάστασης των πολιτικών διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών.

“Η ύπαρξη της ΠΓΔΜ είναι δώρο για τα Βαλκάνια και τη σταθερότητα στη περιοχή” είπε ο κ. Κοτζιάς, και αναφερόμενος στη διαφορά για το όνομα τόνισε ότι “όπως για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση”. “Πιστεύω” προσέθεσε “ότι έχουμε μια δυνατότητα να κουβεντιάσουμε και να λύσουμε, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, το ζήτημα του ονόματος”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.