Quantcast
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για την Πυροσβεστική: Μέχρι τις 2 Αυγούστου οι αιτήσεις - Οι ειδικότητες και τα προσόντα - enikonomia.gr
share

Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για την Πυροσβεστική: Μέχρι τις 2 Αυγούστου οι αιτήσεις – Οι ειδικότητες και τα προσόντα

δημοσιεύτηκε:

Mέχρι τη Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη προκήρυξη ΑΣΕΠ (με αριθμ. 36322 οικ. Φ.300.2) για θέσεις εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, προκηρύσσεται  διαγωνισμός  για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα τριάντα (30) υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών και Πλοηγών Μηχανικών ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών ως Υπαξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων προερχόμενων από ιδιώτες και από πυροσβεστικό προσωπικό (Αξκοι, Πυρμοι, Απστες, Υπστες, Πυρστες, Π.Π.Υ., Π.Δ.Ε., εκτός δοκίμων) προκειμένου να καλυφθούν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις.

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής:

1. Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να υποβάλει μία (1) μόνο αίτηση για μία μόνο ειδικότητα εκ των αναφερόμενων (Α ή Β ή Γ) του ανωτέρω πίνακα. Η υποβολή περισσότερων της μιας αίτησης για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του/ της υποψηφίου/ας από την περαιτέρω διαδικασία και η
αίτησή του/της δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τον διαγωνισμό.

2. Σε περίπτωση μη κάλυψης θέσεων ειδικότητας Αξιωματικών Πλοηγών Κυβερνητών αυτές μεταφέρονται στις θέσεις Αξιωματικών Πλοηγών Μηχανικών και
αντιστρόφως.

3. Στην περίπτωση μη κάλυψης των θέσεων Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών αυτές μεταφέρονται στην ειδικότητα Πλοηγών Μηχανικών (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων)

ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Οι υποψήφιοι/ες, θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας. Για όσους/ες έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.

β. Να είναι κάτοχοι:

βα. Πτυχίου Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή ανώτερης Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού (Α.Δ.Σ.Ε.Ν.) με ειδικότητα Πλοιάρχου ή Μηχανικού, καθώς και κάτοχοι τίτλου σπουδών Επαγγελματικής Ναυτικής Σχολής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ββ. Διπλώματος Γ΄ Τάξης Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχου ή Μηχανικού.

βγ. Θαλάσσιας υπηρεσίας καταστρώματος ή μηχανής τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, μετά την απόκτηση του ανωτέρω διπλώματος.

γ. Να μην υπερβαίνουν το 35ο έτος κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης, ήτοι να έχουν γεννηθεί από 1.1.1989 και μεταγενέστερα.

δ. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Οι υποψήφιοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, υπό τον όρο ότι κατά το χρόνο κατάταξής τους θα την έχουν ολοκληρώσει ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από το υπόλοιπο αυτής. Η αναβολή στράτευσης δεν νοείται ως απαλλαγή. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές
τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 59-65 του ν. 3421/2005 (Α’ 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.

ε. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή εξέτασης του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του έργου τους.

στ. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί για λόγους πειθαρχίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.

ζ. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

η. Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχομένης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης (κοινή και στην Υπηρεσία), απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά. Υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη διά βουλεύματος, επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής αλλά δεν εισάγονται στην Πυροσβεστική Ακαδημία, αν είναι επιτυχόντες, εφόσον δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα ή απόφαση μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης κατάταξης. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης.

Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη εκτός εάν έχει εκδοθεί έως την ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής το, κατά την παρ. 1 του άρθρου 47 του Συντάγματος, διάταγμα που αίρει το σχετικό κώλυμα.

θ. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

ι. Να μην είναι χρήστες ναρκωτικών.

ια. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).

ιβ. Για όσους/ες είχαν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας τους για πειθαρχικούς λόγους ή να μην έχουν απολυθεί λόγω προσκόμισης ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.

2. Τα ανωτέρω προσόντα και προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό, εκτός του τίτλου σπουδών για τους/τις τελειόφοιτους/ες, καθώς και κατά την ημερομηνία κατάταξης, εκτός της ηλικίας, ενώ τα ανωτέρω κωλύματα ισχύουν για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο διαγωνισμό έως και την κατάταξη του/της υποψηφίου/ας.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.