Quantcast
Αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel: Μπλόκα ετοιμάζουν οι αγρότες- Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις συσκέψεις - enikonomia.gr
share

Αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel: Μπλόκα ετοιμάζουν οι αγρότες- Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις συσκέψεις

δημοσιεύτηκε:

Μπλόκα μέσα στο καλοκαίρι φαίνεται πως ετοιμάζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το θέμα των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία  Daniel.

Σύμφωνα με το www.karditsapress.gr, οι αγρότες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, μέσα στην εβδομάδα έλαβαν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενώ κάποιες περιπτώσεις δεν πληρώθηκαν καθόλου.

Πάντως  οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους σύσκεψης πως την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα. Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσουν και οι αγρότες της Λάρισας.

Οι επόμενες συσκέψεις

Όπως όλα δείχνουν οι αγρότες της Λάρισας θα συζητήσουν τις κινητοποιήσεις τους  στην σύσκεψη που θα διοργανώσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νόμου Λάρισας (  ΕΟΑΣΝΛ) την Δευτέρα 29 Ιουλίου, στον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου.

Τι λέει το ΥΠΑΑΤ για τις διαφορές στις αποζημιώσεις

«Οι διαφορές οι οποίες εντοπίζονται στις εκκαθαρίσεις οφείλονται στα ποσοστά ζημιάς τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ παραγωγών στις εξατομικευμένες εκτιμήσεις. Επίσης οφείλονται στην επιλογή των παραγωγών να δηλώσουν ότι η παραγωγή τους, σε σχέση με τα στρέμματα, θα είναι μειωμένη κατά 20%, άρα πληρώνουν και μειωμένη κατά 20% εισφορά, άρα εισπράττουν και κατά 20% μειωμένη αποζημίωση (αφού έχουν κατά δήλωσή τους 20% μειωμένη παραγωγή). Αν υπάρχουν λάθη, οι δικαιούχοι αγρότες το αναφέρουν και ο ΕΛΓΑ θα εξετάσει τις αναφορές τους. Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η διοίκηση του ΕΛΓΑ επιδιώκουν εκκαθαρίσεις με ακρίβεια και δικαιοσύνη και θα εξετάσουν κάθε περίπτωση ενστάσεως που θα υποβληθεί», είπαν κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  αναφορικά με  τις εξοφλητικές πληρωμές από τον Daniel.

Ο ΕΛΓΑ έδωσε «κατά 30% μεγαλύτερες αποζημιώσεις. Την ίδια ώρα, οι περισσότερες δηλώσεις των αγροτών ήταν με μειωμένη παραγωγή κατά 20%, που συνεπάγεται και κατά 20% μικρότερη εισφορά στον ΕΛΓΑ. Όσοι στην εξόφληση την εβδομάδα που πέρασε είδαν μηδενικά ποσά, σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν καλυφθεί από τις γενναίες προκαταβολές», είπε από πλευράς του ο Οργανισμός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.