Quantcast
ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για να παίρνουν το επίδομα μητρότητας οι εργαζόμενες στον επισιτισμό - τουρισμό - enikonomia.gr
share

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για να παίρνουν το επίδομα μητρότητας οι εργαζόμενες στον επισιτισμό – τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με θέμα την άρση των περιορισμών στη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας) στις εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί πρόσφατα  κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό –  Τουρισμό ( την Π.Ο.Ε.Ε.Τ.),  και τώρα υλοποιεί την δέσμευσή του, με την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.  Η τροπολογία ζητεί την άρση των περιορισμών στη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας)στις εργαζόμενες του κλάδου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι για την πλήρωση της ειδικής προϋπόθεσης των 75 ή 100 ημερών ασφάλισης (προκειμένου για υπαγόμενες εποχικά ή μη στον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων) ή 120 ημερών ασφάλισης (προκειμένου για υπαγόμενες στον Κλάδο Παροχών σε χρήμα του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), κατά το ημερολογιακό έτος του τοκετού συνυπολογίζονται όλοι οι πραγματικοί χρόνοι ασφάλισης ανεξαρτήτως του φορέα στον οποίο έχουν διανυθεί.

Επιπλέον, με την πρόβλεψη αυτή γίνεται το πρώτο βήμα, ώστε να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση μιας έτερης αδικίας σε βάρος των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, αυτή της μη χορήγησης της 9μηνης ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ακριβώς επειδή πολλές από τις εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό δεν δικαιούνται το επίδομα κυοφορίας-λοχείας.

Η ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους περισσότερο ευάλωτους, η εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα του Κινήματος. Η τροπολογία αυτή, όπως και η προηγούμενη, για την βελτίωση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό αποδεικνύει του λόγου το αληθές και τη συνέπεια του Κινήματος στις διαχρονικές αξίες και αρχές του.

Η Κυβέρνηση το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να αποδεχθεί την προτεινόμενη τροπολογία.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα επιμείνουμε!

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.