Quantcast
Συντάξεις Αυγούστου και αναδρομικά άνω των 5.000 ευρώ: Από σήμερα η πίστωση των ποσών - Ποιοι θα τα λάβουν - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Αυγούστου και αναδρομικά άνω των 5.000 ευρώ: Από σήμερα η πίστωση των ποσών – Ποιοι θα τα λάβουν

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα το απόγευμα αρχίζει η πίστωση των ποσών των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου 2024 στους δικαιούχους.

Αυτό αφορά στις συντάξεις των τέως ταμείων μη μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και του  ΟΠΣ-ΕΦΚΑ σε όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016)  αλλά και σε όλες τις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Ωστόσο η επίσημη καταβολή των ποσών αυτών θα γίνει αύριο, Παρασκευή στους δικαιούχους. Σημειώνεται δε πως ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει αύριο, 26 Ιουλίου το ποσό των 1.138.000.000 ευρώ σε 2.410.000 δικαιούχους για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου 2024.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Ιουλίου θα πιστωθούν τα ποσά των συντάξεων από τα τέως ταμεία μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνει πίστωση των ποσών των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου. Ωστόσο η επίσημη καταβολή των ποσών αυτών θα γίνει την Τρίτη, 30 Ιουλίου του 2024 στους δικαιούχους.

Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά άνω των 5.000 ευρώ μαζί με τις συντάξεις Αυγούστου

Μαζί με τις συντάξεις του Αυγούστου αναμένεται να καταβληθούν και τα ποσά των αναδρομικών άνω των 5.000 ευρώ σε περισσότερους από 15.000 συνταξιούχους που βρίσκονται στη λίστα επανυπολογισμού του ΕΦΚΑ. Ουσιαστικά θα ενσωματωθεί αυτόν τον μήνα το ποσοστό της αύξησης σύνταξης τους αλλά και τα αναδρομικά που ξεκινούν από τον Οκτώβριο του 2019.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων:

  •  Με τα βελτιωμένα ποσοστά του νόμου Βρούτση στους πολίτες που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Με προσαυξημένο ασφάλιστρο.  Αυτό αφορά μεταξύ άλλων τους συνταξιούχους της Ολυμπιακής αλλά και άλλων ειδικών  ταμείων  (ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ) που πλήρωσαν  εισφορές κύριας ασφάλισης πάνω από 20%, αλλά η επιπλέον εισφορά δεν είχε ληφθεί υπόψη στον αρχικό επανυπολογισμό που έγινε το 2019.
  • Στις συντάξιμες αποδοχές βάσει των οποίων έγινε ο αρχικός επανυπολογισμός. Υπάρχουν αποδοχές ή και εισφορές που δεν έχουν ληφθεί υπόψη με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να δικαιούνται αναδρομικά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.