Quantcast
Σύσκεψη σήμερα με επίκεντρο τις φορολογικές δηλώσεις - Οι τελευταίες πληροφορίες για ενδεχόμενη παράταση - enikonomia.gr
share

Σύσκεψη σήμερα με επίκεντρο τις φορολογικές δηλώσεις – Οι τελευταίες πληροφορίες για ενδεχόμενη παράταση

δημοσιεύτηκε:

Τέλος στα σενάρια για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2024 έβαλε για την ώρα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«Aυτή τη στιγμή έχουμε πάρει την απόφαση συλλογικά να είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις φορολογικές δηλώσεις η 26η Ιουλίου για πολλούς λόγους: Πρώτον γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα αυτή η διαδικασία και για ταχύτερες επιστροφές φόρου αλλά και για γρηγορότερη εκκαθάριση φόρου από την ΑΑΔΕ.

Και γενικώς να μπούμε σε μια λογική τέλους παρατάσεων, τέλους επέκτασης των προθεσμιών. Γιατί αυτό είναι προς όφελος και του φορολογικού μηχανισμού και για τους λογιστές… να ξέρουν τη δουλειά τους, να ξέρουν τα όρια μέσα στα οποία χρονικά θα μπορέσουν να κινηθούν αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες. Εγώ συζητάω καθημερινά και με λογιστές και με πολίτες .Οι λογιστές έχουν παράπονα και προφανώς τα δικαιολογούμε σε μεγάλο βαθμό. Καταλαβαίνουμε την κούρασή τους και  την αγωνία τους. Πραγματικά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπερβάλλει εαυτόν για να κάνουν αυτή την τεράστια υπέρβαση. Από την άλλη ακούμε και τους πολίτες  οι οποίοι και αυτοί μας καλούν και μας λένε: Θέλουμε να έχουμε και εμείς συγκεκριμένα πλαίσια υποβολής φορολογικών δηλώσεων και  εν πάση περιπτώσει  να σταματήσει αυτή η κουλτούρα των παρατάσεων που έχει εμπεδωθεί εδώ και 10ετίες στη χώρα μας» είπε ο κ. Τσάπαλος μιλώντας στο Action 24.

Για τη σημερινή σύσκεψη περί φορολογικών δηλώσεων

Επίσης μίλησε για την σύσκεψη που θα γίνει σήμερα για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων. «Σήμερα είναι μια σύσκεψη για την φορολογική πολιτική γενικώς. Είναι μια τακτική σύσκεψη. Αυτό που θα συζητηθεί στη σύσκεψη αυτή είναι η πορεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων» τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας πως είναι πάρα πολύ καλή η εικόνα για τις φορολογικές  δηλώσεις όπως δείχνουν τα νούμερα που έχω μέχρι για σήμερα το πρωί. Μέχρι σήμερα το πρωί έχουν υποβληθεί 5.800.000 φορολογικές δηλώσεις και υπολείπονται περίπου 700.000 συμπλήρωσε. «Αλλά από  αυτές τις 700.000 οι 200.000 είναι με προσωρινή αποθήκευση. Και αυτό σημαίνει ότι έχουν συμπληρωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό  αυτές οι δηλώσεις. Είναι  700.000 φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμα» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ρωτήθηκε εάν από τη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. « Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιουλίου» απάντησε και πρόσθεσε πως απλώς μεταφέρει μηνύματα παρόλο που γίνεται δυσάρεστος σε μια μερίδα λογιστών. «Πάμε να κάνουμε την υπέρβαση. Θα το καταφέρουμε πιστεύω και όποια προβλήματα προκύψουν μέχρι την Παρασκευή εδώ είμαστε για να τα λύσουμε »  τόνισε με έμφαση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.