Quantcast
Νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας "Στέγαση και Εργασία": Πότε θα βγει η πρόσκληση - Τι πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας “Στέγαση και Εργασία”: Πότε θα βγει η πρόσκληση – Τι πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Τη Δευτέρα αναμένεται να βγει η πρόσκληση από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για το νέο πρόγραμμα  “Στέγαση και Εργασία”, όπως γνωστοποίησε σήμερα η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία”  καλύπτει ανάγκες ατόμων που είναι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να παίρνουν και αυτοί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για την ένταξη στο πρόγραμμα» συμπλήρωσε η κ. Ζαχαράκη.

Συνέχισε λέγοντας πως «το καινούργιο πρόγραμμα το αυξάνουμε στα 15 εκατομμύρια από 10 εκατ. που ήταν την προηγούμενη διετία. Αυξάνουμε τους δήμους με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Από τους 42 δήμους που έχει το πρόγραμμα, οι δήμοι θα είναι πλέον 60 και μπορούν να επωφεληθούν πάνω από 1.100 συμπολίτες μας».

«Στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία δίνουμε και τα έξοδα μετακόμισης στο διαμέρισμα και ανακαίνισης … Καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα καθημερινά δηλαδή και για την περίοδο 2 ετών που μένει ένας άνθρωπος κοντά μας. Άρα είναι εξασφαλισμένα τα έσοδα για τον ιδιοκτήτη. Και πρέπει να σας πω και κάτι άλλο που έχει χαρακτηριστικό το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία:

Πληρώνουμε για 1 χρόνο τον εργοδότη, τον κατώτατο μισθό, τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τις εργοδοτικές εισφορές για να μπορέσει να δουλέψει αυτό το άτομο που μένει μαζί μας.

Και όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος καλύπτουμε για 1 ή και για 2 χρόνια ακόμα και του εργοδότη και του εργαζομένου. Θέλουμε δηλαδή να δώσουμε μια λύση που είναι πιο ολιστική. Έχεις το σπίτι σου, καλύπτουμε το ενοίκιο για 2 χρόνια και μπορείς να δουλέψεις με το καλό. Παρέχουμε μάλιστα εργασιακή υποστήριξη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ανθρώπους… είναι πακέτο με ψυχολόγους, με κοινωνικούς λειτουργούς. Με το πρόγραμμα “Στέγαση και εργασία” στοχεύουμε κυρίως στον άστεγο, στην γυναίκα που ήταν σε ξενώνα και θέλει να βρει τον δρόμο της πιο δυνατή ή και στους ανθρώπους που είναι σε επισφαλή στέγαση για πρώτη φορά, σε ανθρώπους που έχουν ανοιχτή  υποχρέωση οικονομική  ή είναι σε πολύ κακή κατοικία. Το κράτος προσπαθεί να βοηθήσει», συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.