Quantcast
Παιδικοί σταθμοί: Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία εγγραφών- Τι είπε ο Παπαστεργίου για ενοικίαση αυτοκινήτων - enikonomia.gr
share

Παιδικοί σταθμοί: Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία εγγραφών- Τι είπε ο Παπαστεργίου για ενοικίαση αυτοκινήτων

δημοσιεύτηκε:

Σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο οι πολύπλοκες διαδικασίες όπως η εγγραφή ενός παιδιού στον παιδικό σταθμό ή η αίτηση για voucher σε παιδικό σταθμό, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό” Παραπολιτικά “.

«Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τα έγγραφα είναι πολύ περισσότερα και ο στόχος είναι η συναίνεση να πάει και σε αυτό το επίπεδο. Δηλαδή εκεί  μπορεί να απαιτούνται 5 και 6 πιστοποιητικά. Τα στοιχεία  αυτά υπάρχουν στη βάση του δημοσίου  και όλα αυτά θα γίνονται με την συναίνεση μας  αφού δούμε την ορθότητα των στοιχείων που θα πρέπει να μεταβιβαστούν» συμπλήρωσε.

Για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Και συνέχισε λέγοντας πως σχεδιάζεται η επέκταση της συγκατάθεσης μέσω του gov.gr wallet και για ενοικίαση αυτοκινήτων αλλά και  leasing αυτοκινήτων.

Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να βάλουμε τα πιο 10 δημοφιλή πιστοποιητικά ( πχ πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης κλπ) … αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε κάνει με το υπουργείο Εσωτερικών  ώστε απλά τα δεδομένα μας να διακινούνται με την άδειά μας, είπε.  «Και αντί να χρειάζεται να εκδίδουμε τα πιστοποιητικά αυτά σε οποιοδήποτε μέσο σε χαρτί ή ψηφιακά απλά τα δεδομένα μας να διακινούνται με την άδειά μας χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε άλλο ούτε να στείλουμε email , ούτε να μπούμε στο gov.grκαι  να τα δημιουργήσουμε . Απλά τα δεδομένα μας από μια βάση του δημοσίου θα πηγαίνουν με την άδεια μας για να γίνονται διάφορες διεργασίες  που έχουμε ζητήσει» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως  «αυτό θα γίνει μέσα στο 2024. Αυτό είναι θέμα κυρίως νομικών διευθετήσεων και ρυθμίσεων και όχι τεχνικό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.