Quantcast
Μητσοτάκης: Έρχεται η εφαρμογή το AI Act-Τι είπε για το Κτηματολόγιο - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Έρχεται η εφαρμογή το AI Act-Τι είπε για το Κτηματολόγιο

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται η  εφαρμογή το AI Act.

Όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «πολύ σύντομα θα τεθεί και σε εφαρμογή το AI Act, το οποίο θέτει το ευρύτερο πλαίσιο, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Ο σκοπός μας, όμως, είναι πάντα να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά ως χώρα, μπροστά από την Ευρώπη, για να μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το οποίο κάποτε ήταν ένα μεγάλο μειονέκτημα, την οπισθοδρόμησή μας, δηλαδή, στα θέματα τεχνολογίας, σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα ».

Και μίλησε για τον δημόσιο τομέα. «Αξιοποιήσουμε και την τεχνολογία έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά την παραγωγικότητα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να πετύχουμε και τους δύο αυτούς στόχους. Ταυτόχρονα, μας θέτει απέναντι και στις μεγάλες προκλήσεις να αξιοποιούμε πάντα την τεχνολογία με γνώμονα την προστασία των προσωπικών δεδομένων και πάντα προς όφελος όλων» τόνισε. 

Για το Κτηματολόγιο

Τέλος αναφέρθηκε και στο Κτηματολόγιο. «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα είναι το Κτηματολόγιο και να συγχαρώ τον υπουργό και τον υφυπουργό για τη μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε επιτελέσει. Μέχρι το τέλος του 2025 πια το έργο αυτό, για το οποίο μιλάμε δεκαετίες, θα έλεγα αιώνες, στη χώρα, θα είναι μια πραγματικότητα. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην τεράστια αναπτυξιακή σημασία αυτού του έργου αλλά και στην ασφάλεια που προσφέρει σε θέματα ασφάλειας δικαίου. Είναι μια εκκρεμότητα που ερχόταν από το παρελθόν, η οποία με πολύ κόπο και με πολλή προσπάθεια πια ολοκληρώνεται» είπε και  υπενθύμισε  «έχουμε στη διάθεσή μας τις υπηρεσίες που παρέχουν εξαιρετικοί επιστήμονες και από το εξωτερικό, στα πλαίσια της Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η χώρα μας θέλει να είναι πρωταγωνίστρια και στις υποδομές, οι οποίες σχετίζονται με την επεξεργασία αυτών των δεδομένων. Ένας από τους υπερυπολογιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κατασκευαστεί στη χώρα μας και αυτό φυσικά μάς δίνει πολλές υπολογιστικές δυνατότητες για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και ένα νέο δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας, το οποίο θα έρθει να πατήσει πάνω σε αυτές τις υποδομές για να αναπτύξει με τη σειρά του εφαρμογές, οι οποίες θα είναι χρήσιμες και συνολικά στο ελληνικό Δημόσιο.»

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.