Quantcast
Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός της Ελλάδας τον Ιούνιο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για την Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός της Ελλάδας τον Ιούνιο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για την Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Στο  2,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat. Υπενθυμίζεται δε πως τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat  έδειχναν πως ο πληθωρισμός της χώρας  ήταν στο 2,4%, δηλαδή όσο ήταν  τον Μάιο.

Για την Ευρωζώνη

Σημειώνεται δε πως τον Μάιο ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης ήταν στο 2,6%  ενώ 1 χρόνο πριν, ήταν στο  5,5%.  Παράλληλα επισημαίνεται πως ο πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε στο 2,6% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση από 2,7% που ήταν  τον Μάιο ενώ 1  χρόνο πριν ήταν  στο 6,4%. Αξιοσημείωτο είναι δε πως τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στις παρακάτω χώρες: στη Φινλανδία (0,5%), στην Ιταλία (0,9%) και στη Λιθουανία (1,0%) ενώ τα  υψηλότερα ετήσια ποσοστά  στο Βέλγιο (5,4%), στη Ρουμανία (5,3%), στην Ισπανία και στην Ουγγαρία (και οι δύο 3,6%).

Πάντως  τον Ιούνιο του 2024, η υψηλότερη συμβολή στις τιμές της  Ευρωζώνης  προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,84 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,48 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,17 π.μ.) και την ενέργειας (+0,02 π.μ.) σύμφωνα με την ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.