Quantcast
Μέγαρο Μαξίμου: Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τη σύσκεψη αναφορικά με τις τιμές του ρεύματος - enikonomia.gr
share

Μέγαρο Μαξίμου: Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τη σύσκεψη αναφορικά με τις τιμές του ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Μια πρώτη συζήτηση έγινε για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προβεί εντός των επόμενων ημερών σε ανακοινώσεις.

Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος καθώς  η τιμή της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο φαίνεται πως ΘΑ ξεπεράσει τα 0, 17 ευρώ την μεγαβατώρα.

Σημειώνεται δε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας καταγράφονται σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές ρεύματος που προσεγγίζουν και τα 500 ευρώ ενώ η τιμή χονδρικής ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας «φλερτάρει» σχεδόν με τα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία του euenergy.live η χονδρική τιμή του ρεύματος στη χώρα μας διαμορφώνεται σήμερα στα 176.33 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Χρηματιστήριο Ενέργειας καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 8% από χθες (191.13 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Αλλά ενδέχεται να ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός  για τη φορολόγηση των υπερκερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με το ρεύμα

Σημειώνεται δε πως σήμερα το βράδυ σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρωθυπουργός  -αναμένεται να δώσει περαιτέρω  λεπτομέρειες για την πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με τις αυξημένες τιμές στο ρεύμα.  Ενώ αύριο στις 11 π.μ σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr η πολιτική ηγεσία του Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εξειδικεύσει τα μέτρα για τις τιμές του ρεύματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.