Quantcast
ΠΝΟ: Χωρίς πλοία στις 30 Ιουνίου - enikonomia.gr
share

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία στις 30 Ιουνίου

δημοσιεύτηκε:

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προβεί στις 30 Ιουνίου 2015 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με κύριο αίτημα την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, διότι τα συμβόλαια παραβιάζονται αρκετές φορές από τους υφισταμένους των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική  ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα  η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανέφερε ότι: «οι συλλογικές συμβάσεις που έληξαν, θα πρέπει κάποια στιγμή να ανανεωθούν», και συνέχισε λέγοντας ότι: «εφόσον τα συμβαλλόμενα μέρη (ακτοπλόοι-ναυτικοί) εξακολουθούν και τις εφαρμόζουν, ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις των υφιστάμενων».

Παράλληλα, συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΝΟ, κατήγγειλαν ότι: «δεν  γίνεται οι ναυτικοί με ειδικότητα μηχανικού, να εργάζονται 15 ώρες στο πλοίο για την εξαγωγή εμβόλων μηχανής και να μη δίδονται οι επιπλέον ώρες».

Επιπλέον, οι ίδιοι επισήμαναν ότι: «ενώ στην αρμοδιότητα των λιμενικών είναι να ελέγχουν στο λογιστήριο του πλοίου αν έχουν πληρωθεί όλα τα μέλη του πληρώματος, βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, σε καμία περίπτωση δεν γίνονται τέτοιου είδους έλεγχοι».

Στη συνέχεια η ΠΝΟ διευκρινίζει ότι: «η μη πληρωμή των δεδουλευμένων στα πληρώματα ορισμένων εταιριών συνεχίζεται, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ τίθεται και θέμα ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και ασφάλειας των ίδιων των πλοίων και των επιβατών από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων».

«Η υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών συνεχίζεται, ωστόσο η εφοπλιστική πλευρά και το υπουργείο Ναυτιλίας, δεν έχουν προβεί έως τώρα σε καμία ενέργεια για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, παρά τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις ότι όλα θα «τακτοποιηθούν», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.