Quantcast
Μαρινάκης: Τι ανέφερε για την αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: Τι ανέφερε για την αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings

δημοσιεύτηκε:

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου του Ελληνικού Δημοσίου από σταθερό σε θετικό, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι «ήρθε από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, σε συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s τον περασμένο Απρίλιο».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης, ότι «η αναβάθμιση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αποδοτικότητα της πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με την αποεπένδυση από τις συστημικές τράπεζες και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας».

Αναφορικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ ο Π. Μαρινάκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα στον αναθεωρημένο δείκτη, ο οποίος αποτυπώνει τις αποδόσεις των χωρών μελών του Οργανισμού και των υπό ένταξη χωρών σε μια σειρά τομέων που επηρεάζουν το επίπεδο ανταγωνισμού, τα εμπόδια εισόδου και άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και τους ρυθμιστικούς περιορισμούς παρέχοντας ουσιαστικά μια εικόνα της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων αγορών, παρουσίασε βελτίωση της τάξης του 27,5% σε σχέση με το 2018.

Η χώρα μας, χάρη στις βασικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τις μεταφορές, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την παραγωγή και τις επενδύσεις κινείται, πλέον, στον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι σε σύνολο 34 επιμέρους δεικτών βελτίωσε τη θέση της σημαντικά σε 20 εξ αυτών ενώ παρέμεινε σταθερή στους υπόλοιπους 14, χωρίς να καταγράψει επιδείνωση σε κανένα πεδίο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.