Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ - «Η αθλιότητα πρέπει να λάβει τέλος» - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ – «Η αθλιότητα πρέπει να λάβει τέλος»

δημοσιεύτηκε:

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Με αφορμή την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων ότι ο υπουργός απαντώντας σε συζύγους εργαζομένων του εργοστασίου για το τι πρόκειται να γίνει, εκείνος απάντησε «κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα», η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, δείχνουν την ανικανότητα και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως αποκάλυψε η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων, το περασμένο Σάββατο, ο Χρ. Σταϊκούρας έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους εργαζόμενους, απαντώντας στις αιτιάσεις συζύγων εργαζόμενων του εργοστασίου, για αργομισθία: «Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τη ΛΑΡΚΟ. Είναι η ίδια που τον Φεβρουάριο του 2020 υποσχόταν, με σχετικό νόμο που κατέθεσε, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Και τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος κατάγεται και εκλέγεται από τον νομό Φθιώτιδας όπου εδρεύει η ΛΑΡΚΟ, παραδέχτηκε την πλήρη ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Η αθλιότητα αυτή πρέπει να λάβει τέλος. Η χώρα έχει ανάγκη την επανεκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας. Και εκατοντάδες οικογένειες έχουν ανάγκη προστασίας της δουλειάς και του μέλλοντος τους».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει ότι  ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών βρέθηκε το Σάββατο (13/7) το βράδυ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Έξαρχο Λοκρίδας. Εκεί βρίσκονταν και γυναίκες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι οποίες όταν είδαν τον Χρήστο Σταϊκούρα τον ρώτησαν «τι θα γίνει υπουργέ με την ΛΑΡΚΟ;».

Τότε εκείνος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων απάντησε στις γυναίκες που αγωνιούν για την επιβίωση της οικογένειάς τους:

«Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα». Και αμέσως μετά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μπήκε στο υπουργικό αυτοκίνητο που πληρώνει ο ελληνικός λαός και έφυγε».

Απαντώντας στη δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα οι εργαζόμενοι επισημαίνουν «καθημερινά πηγαίνουμε στα πόστα μας και στις βάρδιες, φυλάμε και συντηρούμε, εκτελούνται προληπτικές εργασίες  στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ για να μην προκληθεί βιομηχανικό ατύχημα, είναι δεκάδες οι καθημερινές επεμβάσεις που έχουν αποτρέψει ένα τέτοιο συμβάν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ξαναχτύπησε ο υπουργός του «δεν υπάρχει επενδυτής για την ΛΑΡΚΟ, φιλάκια».

Το Σάββατο 13/7/2024 το βράδυ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Έξαρχο Λοκρίδας, γυναίκες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αντικρίζοντας τον «πατριώτη» κ. Σταϊκούρα, ρώτησαν το αυτονόητο: «τι θα γίνει υπουργέ με την ΛΑΡΚΟ»; Εκείνος «με πολιτικό σθένος και σοβαρότητα» τους απάντησε:

«Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα». Ύστερα, μπήκε στο υπουργικό αυτοκίνητο που πληρώνει ο ελληνικός λαός και έφυγε.

Τσάμπα «Μάγκας» ο κ. Σταϊκούρας, γιατί:

Οι εργαζόμενοι καθημερινά πηγαίνουμε στα πόστα μας και  στις βάρδιες, φυλάμε και συντηρούμε, εκτελούνται προληπτικές εργασίες  στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ για να μην προκληθεί βιομηχανικό ατύχημα, είναι δεκάδες οι καθημερινές επεμβάσεις που έχουν αποτρέψει ένα τέτοιο συμβάν. Ο μοναδικός που κάθεται και πληρώνεται, γυρνά με τα αυτοκίνητα της ΛΑΡΚΟ και καμαρώνει, είναι ο Διοικητικός Διευθυντής, που έγινε Διευθυντής με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα, επειδή είναι φίλος και παράγοντας του κ. Σταϊκούρα και της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα κατά εξακολούθηση, ακόμη και κατά την διάρκεια της προσωρινής διαταγής, με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα έκοψε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε εργολάβο συγγενή πρώτου βαθμού χωρίς απόδοση έργου.

Το δικό του σχέδιο, της δικής του Κυβέρνησης, του δικού του κόμματος απέτυχε και κλείνει η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλα λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα οι νόμοι και οι υπουργικές αποφάσεις, άλλα αυτός, άλλα οι άλλοι υπουργοί, άλλα τα υπηρεσιακά κλιμάκια των υπουργείων, άλλα ο προτιμητέος νέος ιδιοκτήτης, άλλα ο διαχειριστής.  Άλλα ντάλλων στην κυριολεξία. Υπάρχει κάποιος σοβαρός σε αυτή την κυβέρνηση ή τελικά είναι ακυβέρνητο καράβι αυτός ο τόπος;

Έχει δίκιο ο υπουργός Σταϊκούρας;

Αν ναι ποια η σκοπιμότητα της σύστασης της Hellenic Nickel εφόσον δεν ενδιαφέρεται;

Δηλαδή ο Πρωθυπουργός μας έλεγε ψέματα ότι «θα βρει βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ και το αναλαμβάνει ο ίδιος»;

Δηλαδή την ΚΥΑ την εξέδωσαν και την τροπολογία την ψήφισαν, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να μας απολύσουν; Ψέμα και αυτό;

Εάν δεν έχουν κάτι να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο, καλύτερα να μην έρχονται. Ούτε για παραστάσεις Καραγκιόζη δεν κάνουν.

Είναι επικίνδυνοι και αδίστακτοι, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Έχουμε την πείρα και την αυτοπεποίθηση να αντέξουμε, ενωμένοι, μέχρι την ημέρα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα, το ένα ή το άλλο επιχειρηματικό σχήμα θα αναλάβει την διαχείριση του πλούτου της ΛΑΡΚΟ.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Η συμμετοχή στην γενική απεργία   στις 17/07/24 και  στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 10.00πμ, θα δώσει ακόμη μια απάντηση στα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης!

Να μη λείψει κανείς!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.