Quantcast
Η ανακοίνωση του Eurogroup - enikonomia.gr
share

Η ανακοίνωση του Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Η πιθανή νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο επιβεβαιώνεται στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου, στο οποίο σημειώνεται ακόμη ότι οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις και ότι οι υπουργοί Οικονομικών ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών. 

Η ανακοίνωση του Eurogroup έχει ως εξής:

“Το Eurogroup ενημερώθηκε για την πορεία των εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και των ελληνικών αρχών σχετικά με πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η συμφωνία επί του σχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του εν εξελίξει προγράμματος στην Ελλάδα και για την αποδέσμευση του υπόλοιπου της χρηματοδότησης. Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το EFSF λήγει στις 30 Ιουνίου 2015.

Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν τις τελευταίες προτάσεις των ελληνικών αρχών, οι οποίες υποβλήθηκαν στις 25 Ιουνίου, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν το Eurogroup ότι οι προτάσεις αυτές εξακολουθούν να διαφέρουν σε μια σειρά από ζητήματα. Οι υπουργοί κάλεσαν τις ελληνικές αρχές να αποδεχθούν την πρόταση των θεσμών.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων σχετικά με την πορεία των εργασιών κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.

Το Eurogroup είναι πιθανόν να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο, 27 Ιουνίου”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.