Quantcast
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Τραυματίστηκε ελαφρά - Νεκροί ο 20χρονος δράστης και ένας πολίτης - Δείτε βίντεο - enikonomia.gr
share

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Τραυματίστηκε ελαφρά – Νεκροί ο 20χρονος δράστης και ένας πολίτης – Δείτε βίντεο

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος ακούγονται ριπές και λίγο μετά εμφανίζεται τραυματισμένος ελαφριά στο αυτί. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά.

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, περίπου στις 6:15 μ.μ., ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε πολλές φορές προς την εξέδρα από μια υπερυψωμένη θέση έξω από το χώρο της συγκέντρωσης.

Το προσωπικό των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός. Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ απάντησαν γρήγορα με προστατευτικά μέτρα και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής. Ένας πολίτης σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά. Και τα τρία θύματα είναι ενήλικες και άνδρες.

 

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η Μυστική Υπηρεσία έχει ενημερώσει το FBI».


Αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ περιγράφει στο BBC ότι η αστυνομία επενέβη με καθυστέρηση και ενώ ο ελεύθερος σκοπευτής είχε γίνει ήδη αντιληπτός από αρκετούς στο πλήθος να πηγαίνει έρποντας σε μια οροφή κτιρίου. Η Αστυνομία άφησε τον Τραμπ να μιλήσει, περιγράφει, παρότι βλέπαμε ήδη τον ένοπλο.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια «αιματοβαμμένη» και χαοτική σκηνή. «Είναι σκέτη παράνοια», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του και ότι μετά από αυτόν, σήκωσε τη γροθιά του προς το πλήθος, έχοντας αίματα στο πρόσωπό του.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έδειχνε έναν πίνακα με τους αριθμούς των διελεύσεων στα σύνορα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν άρχισαν οι ριπές.

Tαυτοποιήθηκε ο δράστης

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Παράλληλα, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) επιβεβαίωσε ότι οι πυροβολισμοί που δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια χθες Σάββατο ήταν «απόπειρα δολοφονίας».

«Σήμερα το βράδυ σημειώθηκε αυτό που χαρακτηρίζουμε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για μια ενεργή σκηνή εγκλήματος», τόνισε ο Κέβιν Ροζέκ, ειδικός πράκτορας επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Πενσιλβάνια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ροζέκ επεσήμανε ότι το FBI δεν είναι έτοιμο να ανακοινώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα τώρα είναι να εντοπιστεί το κίνητρό του και να διευκρινιστεί αν εμπλέκονται και άλλοι στην απόπειρα.

Ωστόσο ο αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενεργή απειλή.

Ομάδα προεκλογικής εκστρατείας Ντ. Τραμπ: «Είναι καλά»

Ο Τραμπ είναι καλά, έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας σε ανακοίνωσή της, αφού, όπως αναφέρεται «απομακρύνθηκε από τη σκηνή μετά από προφανείς πυροβολισμούς σε συγκέντρωση».

Δημοσιογράφοι της ομάδας του, παρόντες στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, ανέφεραν ότι άκουσαν «μια σειρά δυνατών εκρήξεων ή δυνατών κροτών» προτού οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας πλησιάσουν τον Τραμπ για να τον προφυλάξουν.

Στο παρακάτω βίντεο, που ανήρτησε ο Έλον Μασκ, φαίνεται και η στιγμή που ο Ντ. Τραμπ δείχνει καλά στην Υγεία του, αν και ματωμένος, μετά από τους πυροβολισμούς, και μάλιστα απευθύνεται στο πλήθος:


Το CNN μετέδωσε ότι ο Τραμπ τραυματίστηκε, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Μπάιντεν: «Δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε να «τερματιστεί» η πολιτική βία μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Πενσιλβάνια χθες Σάββατο.

Σε έκτακτο διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν επέμεινε στο ότι «δεν υπάρχει καμιά θέση στην Αμερική για τη βία αυτού του είδους», την οποία χαρακτήρισε «άρρωστη», υπογραμμίζοντας πως «οι πάντες πρέπει να την καταδικάσουν».

Ο κ. Τραμπ, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, θα έπρεπε να μπορεί να εκφωνήσει την ομιλία του ειρηνικά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, προσθέτοντας πως το συμβάν ήταν ανεπίτρεπτο.

Διαβεβαίωσε πως ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις και σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον αντίπαλό του.

Επανέλαβε πως κατά τις πληροφορίες που έχει, ο κ. Τραμπ είναι καλά.

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκε από σφαίρα που «διαπέρασε» το ανώτερο τμήμα του δεξιού αυτιού του

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρειάστηκε να απομακρυνθεί από προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια εξαιτίας πυρών χθες Σάββατο, ανακοίνωσε πως τραυματίστηκε από σφαίρα η οποία «διαπέρασε» το δεξί αυτί του.

«Χτυπήθηκα από σφαίρα η οποία διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού», ανέφερε ο κ. Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικού του δημιουργήματος.

«Είναι απίστευτο πως μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ομπάμα και Δημοκρατικοί καταδικάζουν την επίθεση κατά του πρώην προέδρου Τραμπ

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίθεση ενόπλου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για πολιτικά υποκινούμενη βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν υπάρχει καμιά απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Παρότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και να αδράξουμε την ευκαιρία για να δεσμευτούμε εκ νέου στην πολιτισμένη συμπεριφορά και στον σεβασμό της πολιτικής. Η Μισέλ και εγώ του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Eπικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των ΗΠΑ: «Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν»

«Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν», ανέφερε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στην Πενσιλβάνια.

Επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία: «Η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στις ΗΠΑ»

«Η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στις ΗΠΑ», τόνισε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της χώρας, του Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα προτού αρχίσει την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.