Quantcast
ΕΚΤ: Πότε θα γίνει η επόμενη μείωση των επιτοκίων σύμφωνα με τους αναλυτές και τι θα πει η Λαγκάρντ στη συνεδρίαση της Πέμπτης της Τράπεζας - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Πότε θα γίνει η επόμενη μείωση των επιτοκίων σύμφωνα με τους αναλυτές και τι θα πει η Λαγκάρντ στη συνεδρίαση της Πέμπτης της Τράπεζας

δημοσιεύτηκε:

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κάνει η ΕΚΤ την επόμενη μείωση των επιτοκίων, όπως ανέφεραν οι αναλυτές σε σχετική έρευνα που  διενήργησε το Blomberg.

Μάλιστα το www.fastbull.com  επικαλούμενο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι μειώσεις αυτές γίνονται μια φορά το τρίμηνο μέχρι το επιτόκιο καταθέσεων να φτάσει στο 2,5%.Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη,18 Ιουλίου για το θέμα των επιτοκίων.  Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η Τράπεζα δεν αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια της στη συνεδρίαση της Πέμπτης. 

Τι λένε οι οικονομολόγοι

Υπενθυμίζεται δε πως οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και η πρόεδρος της Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δεν δεσμεύτηκαν εκ των προτέρων να πουν για το ποια θα είναι η πορεία των επιτοκίων το επόμενο διάστημα καθώς θα πρέπει να αξιολογηθούν πρώτα τα δεδομένα όταν είναι να ληφθεί η  απόφαση. Μάλιστα ένας από τους οικονομολόγους, ο Philip Lane  υποστήριξε  για το θέμα των επιτοκίων πως τον μήνα Ιούλιο θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός επί τούτου.

Για το θέμα των επιτοκίων μίλησαν μεταξύ άλλων  οι οικονομολόγοι σύμφωνα με τον www.fastbull.com. «Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ  στην τρέχουσα συγκυρία», δήλωσε ο επικεφαλής στο τμήμα των μακροοικονομικών ζητημάτων της ING, Carsten Brzeski. Από την πλευρά του  ο οικονομολόγος της Τράπεζας  της Ελλάδας ,Ηλίας Τσιριγωτάκης είπε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να βάλει ξανά στο τραπέζι το θέμα της μείωσης των επιτοκίων. Και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να γίνει αυτό.  Αυτό θα πρέπει να γίνει επειδή η Fed μετατοπίζεται εκ νέου σε μειώσεις των επιτοκίων διότι τα δεδομένα της αγοράς εργασίας φαίνεται να είναι καλύτερα, τόνισε.

Τι θα πει η Λαγκάρντ στις 18 Ιουλίου

Στη συνεδρίαση της 18 Ιουλίου της ΕΚΤ για τα επιτόκια, η Λαγκάρντ ενδέχεται να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια νέα μείωση επί αυτού τον Σεπτέμβριο χωρίς όμως αυτό να είναι πολύ δεσμευτικό, είπε οικονομολόγος του Bloomberg Economics.

Και συνέχισε λέγοντας πως τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα προς στη συνεδρίαση της 18 Ιουλίου της ΕΚΤ για τα επιτόκια και θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις  προκειμένου να ορίσουν το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες μειώσεις των επιτοκίων. Είναι είναι σχεδόν βέβαιο πως η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτό το μήνα, τόνισε με έμφαση.

 

….

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.