Quantcast
Η Εφορία έβγαλε σε προσυμπληρωμένη φορολογική δήλωση συνταξιούχου φόρο εισοδήματος ύψους 9.809 ευρώ-Τι συνέβη - enikonomia.gr
share

Η Εφορία έβγαλε σε προσυμπληρωμένη φορολογική δήλωση συνταξιούχου φόρο εισοδήματος ύψους 9.809 ευρώ-Τι συνέβη

δημοσιεύτηκε:

Φόρο εισοδήματος ύψους 9.809 ευρώ έβγαλε η Εφορία σε προσυμπληρωμένη δήλωση συνταξιούχου αλλά τελικά πήρε επιστροφή φόρου ύψους 53 ευρώ που δικαιούτο κανονικά.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο φοροτεχνικός Μαρίνος Αμπελιώτης στο MEGA.  Πρόκειται για έναν συνταξιούχο του οποίου η φορολογική δήλωση είχε υποβληθεί αυτόματα, σημείωσε και πρόσθεσε πως ο συνταξιούχος μόλις είδε το ποσό αυτό  πανικοβλήθηκε.

«Πήγε στον  λογιστή του  για να δει τι συμβαίνει και να κάνει τροποποιητική δήλωση. Και  ο λογιστής είπε στον συνταξιούχο επειδή έχει κάνει κάποιες αγορές το 2023 θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να καλύψει το τεκμήριο. Βάση εισοδημάτων δεν το κάλυπτε .Υπάρχει ένας κωδικός 787 που είναι  ανάλωσης κεφαλαίου .Ουσιαστικά παίρνεις εισοδήματα παρελθόντων χρήσεων  τα οποία  έπρεπε να συμπληρώσεις το ποσό αυτό για να σου διαγραφεί το τεκμήριο, να φορολογηθείς τεκμαρτά και εν τέλη να πάρεις επιστροφή 53 ευρώ . Ο άνθρωπος ουσιαστικά αντί να πληρώσει σχεδόν 10 χιλιάδες ευρώ πήρε 53 ευρώ .Αυτό έγινε φέτος» τόνισε με έμφαση.

Και συνέχισε λέγοντας πως στάλθηκαν mail σε όλους του συνταξιούχους να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις γιατί ο ΕΦΚΑ δεν δήλωσε ένα ποσό στις βεβαιώσεις αποδοχών.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.