Quantcast
ΑΑΔΕ: Ποιες εταιρείες βρίσκονται στον στόχαστρο της Αρχής και γιατί - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Ποιες εταιρείες βρίσκονται στον στόχαστρο της Αρχής και γιατί

δημοσιεύτηκε:

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ  εξακολουθούν να βρίσκονται οι στοιχηματικές  εταιρείες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η  ΑΑΔΕ άρχισε να διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους σε στοιχηματικές εταιρείες και πως η έρευνα αυτή έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες εταιρείες. Και μάλιστα οι έλεγχος αυτός ενδέχεται να γίνει και σε 19 επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό στη χώρα μας και έχουν πάρει επίσημη άδεια.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΕΕΠ και το υπουργείο  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συζητάνε να ενδυναμώσουν την  μεταξύ τους συνεργασίας προκειμένου  η εποπτεύουσα Αρχή να είναι ενήμερη για τους ελέγχους που ενδεχομένως να γίνονται στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.  Σημειώνεται δε πως οι εταιρείες του χώρου στέλνουν σε ετήσια βάση τα οικονομικά τους στοιχεία και τις οικονομικές τους καταστάσεις  στην ΕΕΕΠ αλλά και τις δηλώσεις απόδοσης συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου και φόρου κερδών των παικτών κάθε μήνα.

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ πιάστηκε πρόσφατα επιχείρηση παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Υπενθυμίζεται πως στα  δίχτυα της ΑΑΔΕ πιάστηκε πρόσφατα επιχείρηση παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε η Αρχή. Η εν λόγω επιχείρηση είχε δηλώσει για τέσσερα συνεχόμενα έτη ( δηλαδή για το 2019, 2020, 2021 και  το 2022) ανακριβώς τους παρακρατούμενους φόρους και φαίνεται πως  δεν απέδωσε φόρους ύψους 10,4 εκατ. ευρώ. Ενώ  πηγές από την εταιρεία  επισημαίνουν την “πρωτοτυπία”, όπου έλεγχος ανακαλύπτει διαφορές χωρίς να καταλογίζει κανένα ποσό.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.