Quantcast
Στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη ο Πρωθυπουργός - Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι δηλώσεις Καραγκούνη για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων - enikonomia.gr
share

Στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη ο Πρωθυπουργός – Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι δηλώσεις Καραγκούνη για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  αναμένεται να επισκεφτεί την Τρίτη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τη  νέα ηγεσία, αλλά και να συζητήσει τις προτεραιότητες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα o υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ “Newsroom”«Η προτεραιότητά μας, το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, είναι να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Γιατί χωρίς την ύπαρξη των επιχειρήσεων προφανώς εκεί υπάρχει έλλειμμα και στους εργαζομένους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα  για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας. Το είπε ο πρωθυπουργός: ο στόχος μας είναι να πέσουμε κάτω από το 10%. Θα δώσουμε έμφαση και στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θα έλεγα είναι πολύ σημαντικό να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο το νομικό πλαίσιο. Θα υπάρξουν σχετικές πρωτοβουλίες και στο επόμενο διάστημα. Ξέρετε, σε αυτά θα αναφερθεί και ειδικότερα η  αρμόδια υπουργός αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Και βέβαια το βλέμμα μας, δε θα σας κρύψω, είναι προς τους συνταξιούχους και ειδικά σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ακρίβειας. Γνωρίζετε ήδη ότι ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει για τα Χριστούγεννα, για το επόμενο διάστημα στήριξη των συνταξιούχων, ειδικά αυτών που δεν είδαν την αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, μέσω της έκτακτης φορολόγησης στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023. Αυτές είναι κάποιες από τις βασικές προτεραιότητες. Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές, το υπουργείο Εργασίας είναι στο υπουργείο της Καθημερινότητας», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

Για τα προγράμματα απασχόλησης  ανέργων

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν προγράμματα απασχόλησης για τους ανέργους. «Προγράμματα βγαίνουν συνεχώς. Αυτά θα τα πει η αρμόδια υπουργός. Μέσω της ΔΥΠΑ και μέσω του υπουργείου Εργασίας   γίνονται τέτοιες δράσεις. Προφανώς για εμάς οι γυναίκες είναι μεγάλη προτεραιότητα γιατί εκεί εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα .Δηλαδή να υπάρχει  μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία. Ο στόχος είναι να πέσουμε κάτω από το 10% στην ανεργία. Αυτή τη στιγμή η ανεργία κινείται περίπου στο 10,8%. Ο στόχος είναι να πέσουμε κάτω από το 10%  και το ποσοστό αυτό να γίνει μονοψήφιο » απάντησε.

«Όπως ξέρετε πολύ καλά ο στόχος τον είπε και ο πρωθυπουργός, ο μέσος και ενδιάμεσος μισθός είναι είναι η βασική μας προτεραιότητα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας και βεβαίως μέσος μισθός τα 1.500 ευρώ. Είναι στόχοι στους οποίους θα εξειδικεύσουμε και θα δώσουμε όλη την προσπάθειά μας από εδώ και πέρα» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των μισθών.

«Η κ. Κεραμέως θα εξειδικεύσει όλες τις πολιτικές το αμέσως επόμενο διάστημα και θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε πολλά ειδικά στα εργασιακά  και τα ζητήματα που απασχολούν και τους ασφαλισμένους αλλά βεβαίως και τους εργαζόμενους ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.