Quantcast
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Άνοιξε «παράθυρo» για παρέμβαση στη μείωση των τιμών τους ο Τσάπαλος - enikonomia.gr
share

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Άνοιξε «παράθυρo» για παρέμβαση στη μείωση των τιμών τους ο Τσάπαλος

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να  παρέμβει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προκειμένου αυτές να μειωθούν  άφησε σήμερα  ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου υπουργείου, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών και στα ακτοπλοϊκά αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το τουριστικό προϊόν και κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει» σημείωσε.

«Θυμάστε πέρσι, τέτοια εποχή είχαμε παρέμβει με κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να μειώσουν τα κόμιστρα και πράγματι απέδωσε το συγκεκριμένο μέτρο έστω και για δύο τρεις μήνες μέσα στο καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου. Το ίδιο θα παρακολουθούμε και φέτος και θα πράξουμε εφόσον χρειαστεί».

 

H πρόσφατη δήλωση του Βλατάκη

Για το θέμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησε στις 13 Ιουνίου 2024 ο  πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης στο patris.gr.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι τιμές για τις Κυκλάδες είναι πολύ υψηλές, για Έλληνες και ξένους», σημείωσε ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης επισημαίνοντας ότι είναι κάτι που σχολιάζεται ιδιαίτερα αρνητικά και από πολλούς τουρίστες. Ο κ.Βλατάκης είπε χαρακτηριστικά στο patris.gr ότι πρόκειται για « αλόγιστα υψηλές τιμές» και συμπλήρωσε ότι ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης θα κάνει παρέμβαση προς τις ακτοπλοικές εταιρείες, ζητώντας να αλλάξουν τιμολογιακή πολιτική. «Θα τους θέσουμε το θέμα και θα τους προτείνουμε να κάνουν ,έστω καλύτερες τιμές σε εκείνους που θα κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους, όπως συμβαίνει με τις αεροπορικές εταιρείες. Το σίγουρο είναι ότι η αγορά τιμωρεί τέτοιες πρακτικές αλόγιστων αυξήσεων» ,είπε ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.