Quantcast
Εφορία: Νέο τελεσίγραφο για τους μεγαλοοφειλέτες- Ποια ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό - enikonomia.gr
share

Εφορία: Νέο τελεσίγραφο για τους μεγαλοοφειλέτες- Ποια ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζεται το πρέσινγκ της Εφορίας στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου ενόψει της οριστικοποίησης της «μαύρης λίστας» για χρέη άνω των 150.000 ευρώ που θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου.

Μάλιστα η ΑΑΔΕ στέλνει τελεσίγραφο στους παραπάνω με το οποίο θα τους ζητεί να τακτοποιήσουν τις «κόκκινες οφειλές» μέχρι τις 24 Ιουλίου προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα τους και συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα των μεγαλοοφειλετών. Ουσιαστικά στη λίστα αυτή μπαίνουν όσοι έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ  προς την Εφορία και  προς τον ΕΦΚΑ  αλλά αυτό δεν αφορά όσους έχουν οφειλές που:

  • Έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής.
  • Τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου:

-Τα χρέη έχουν ανεπίδεκτα είσπραξης.

-Δεν δημοσιοποιούνται οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων και των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο υπερβαίνει τα 107 δισ. ευρώ και προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα 47,8 δισ. ευρώ. Από τα χρέη στο Δημόσιο τα 26,3 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως  ανεπίδεκτα είσπραξης.

Οι πλειστηριασμοί

Το «ηλεκτρονικό σφυρί»  αναμένεται να χτυπήσει την Τετάρτη 26 Ιουνίου, για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ενώ η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει για τους επόμενους μήνες να βγάλει σε πλειστηριασμό  19 ακίνητα από διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και πάρκινγκ.  Ενώ μεταξύ των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματισθεί περιλαμβάνονται:

  • Στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης:  Στις 471.000 ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς για κτηριακό συγκρότημα 4.552 τετραγωνικών μέτρων είναι στις 471.000 ευρώ.
  • Στα Διαβατά: Στα 2.290.000 ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς για μονάδα παραγωγής επίπλων 2.250 τετραγωνικών μέτρων  σε αγροτεμάχιο 29.280 τετραγωνικών μέτρων.
  • Στα Σεπόλια: Στις 88.000 ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς για διαμέρισμα πρώτου ορόφου 76 τετραγωνικά μέτρα.
  •  Στην Εκάλη:  Στο  1.430.000 ευρώ η τιμή πρώτης προσφοράς για οριζόντια ιδιοκτησία κτιρίου 1.200 τμ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.