Quantcast
Δακτύλιος: Πότε λήγει το μέτρο- Όλες οι τελευταίες πληροφορίες - enikonomia.gr
share

Δακτύλιος: Πότε λήγει το μέτρο- Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να λήξει το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω καλοκαιριού. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο  Δακτύλιος θα  σταματήσει να ισχύει από την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 και  και εφαρμοστεί εκ νέου περίπου στις 15 Οκτωβρίου. 

 

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο του Δακτυλίου ισχύει από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη από τις 7 π.μ μέχρι τις 8μμ  και την Παρασκευή από τις 7 π.μ μέχρι τις 3μμ . Επίσης επισημαίνεται πως στον Δακτύλιο κυκλοφορούν  τις ζυγές ημερομηνίες  τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που λήγει σε 0,2,4,6,8 και τις μονές τα οχήματα των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 1,3,5,7,9. Πάντως διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ επιβάλλεται σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα του Δακτυλίου όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σημειώνεται δε πως στον Δακτύλιο κινούνται ελεύθερα χωρίς περιοριστικά μέτρα όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα, και τα ταξί. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων της περιοχής, που περικλείονται από τα όρια του Δακτυλίου αλλά με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους την  ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου.

Ποιες ημέρες δεν εφαρμόζεται το μέτρο

Ωστόσο το μέτρο του Δακτυλίου  δεν εφαρμόζεται τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που υπάρχει απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.