Quantcast
ΑΔΕΔΥ: Σήμερα η στάση εργασίας - Ποιους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα αφορά    - enikonomia.gr
share

ΑΔΕΔΥ: Σήμερα η στάση εργασίας – Ποιους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα αφορά   

δημοσιεύτηκε:

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου  οι εργαζόμενοι  του δημοσίου τομέα προκειμένου να αποσύρει η κυβέρνηση την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της  ΑΔΕΔΥ «η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Ποιοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Την πραγματοποίηση 4ωρης Παναθηναϊκής Στάσης Εργασίας για  σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. «Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, που πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης. Δεν θα περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων. Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 12 μ.μ., στο Σύνταγμα» σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΕΚΑ.

Στην σημερινή συγκέντρωση Σωματείων της ΛΑΡΚΟ  συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, από τις 11πμ έως τις 3μμ σε όλη την Ανατολική Αττική. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Το νέο έγκλημα της κυβέρνησης δεν θα περάσει» αναφέρει σε ανακοίνωση του και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.