Quantcast
Θεοδωρόπουλος: Οι στόχοι του νέου προέδρου του ΣΕΒ - enikonomia.gr
share

Θεοδωρόπουλος: Οι στόχοι του νέου προέδρου του ΣΕΒ

δημοσιεύτηκε:

Ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι από χθες το βράδυ, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, καθώς κέρδισε με διαφορά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, συγκεντρώνοντας το 76% των ψήφων.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας 

Στην δήλωσή του μάλιστα αναφέρει ότι «η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), και πλέον, από τη θέση του προέδρου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου που  εξελέγησαν στις θέσεις των Αντιπροέδρων είναι η Ράνια Αικατερινάρη, ο Ευτύχιος Βασιλάκης και ο Ανδρέας Σιάμισιης, Γενικός Γραμματέας η Αλεξάνδρα Παπαλεξόπουλου, Ταμίας ο  Μάρκος Βερέμης και Μέλη οι Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίνικος Καλλίνικος, Νάγια Καλογεράκη,  Ιωάννης Καραγιάννης,  Νικόλαος Καυκάς,  Πάνος Κυριακόπουλος,  Φίλιππα Μιχάλη, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Γεώργιος Περιστέρης,  Κυριάκος Σαμπατακάκης,  Μενέλαος Τασόπουλος,  Θεόδωρος Τρύφων,  Ευάγγελος Χρυσάφης και Βασίλειος Ψάλτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τόνισε ότι «είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου. Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας που διακρίνεται για το ήθος, την εργατικότητα και τις πολλές επιχειρηματικές του επιτυχίες και ο οποίος δεν σταματά ποτέ να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος στόχος του μέσα από την θέση του προέδρου του ΣΕΒ είναι να καταφέρει να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα με στόχο πάντα την ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν. Στις προτεραιότητές του,  μεταξύ άλλων, είναι τα εργασιακά.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ πιστεύει ότι η εργασιακή νομοθεσία θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύπλοκη,. Επίσης, ο Σπ. Θεοδωρόπουλος έχει ταχθεί  και υπέρ του καθορισμού του μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με κυβερνητική απόφαση όπως γίνεται σήμερα. Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων Bespoke SGA Holdings τον οποίο ίδρυσε στις αρχές του 2022 εξαγοράζοντας την εταιρεία αλλαντικών Νίκας, τη σοκολατοποιΐα ΙΟΝ, την εταιρεία έτοιμων γευμάτων Αμβροσία καθώς και την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 1.500 εργαζομένους.

Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1976 στην οικογενειακή εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων RecorA.E. Το 1989 εξαγόρασε την Chipita με στόχο να υλοποιήσει την καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το 2006, η Chipita συγχωνεύτηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τον όμιλο Vivartia στον οποίο ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2007 η Vivartia εξαγοράστηκε από την MIG και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνέχισε να κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, εξαγόρασαν εκ νέου την Chipita, την οποία εξέλιξε σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στα bakerysnacks. Παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita έως την εξαγορά της εταιρείας από την Mondelez το 2021, σε μία συμφωνία-σταθμό για την ελληνική αγορά τροφίμων. Επίσης και μεταξύ άλλων, διαθέτει την Wonderplant που δραστηριοποιείται στον χώρο της  υδροπονικής  καλλιέργειας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.