Quantcast
Eurostat: Την έβδομη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είχε η Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για άλλες χώρες - enikonomia.gr
share

Eurostat: Την έβδομη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είχε η Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για άλλες χώρες

δημοσιεύτηκε:

Τον έβδομο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας  στην Ευρωζώνη είχε η Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 (Ιανουαρίου-Μαρτίου) σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμησή της Αρχής  ότι το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε 0,4% σε ετήσια βάση (σε σχέση με πρώτο τρίμηνο του 2023) και 0,3% σε τριμηνιαία (σύγκριση με το τέταρτο  τρίμηνο του  2023).

Σημειώνεται πως το ΑΕΠ σε σύνολο της ΕΕ  αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 0,5% και σε τριμηνιαίο ρυθμό με 0,3%.

Τα στοιχεία της Ελλάδας

Αξιοσημείωτο είναι δε πως το ΑΕΠ της Ελλάδας   αυξήθηκε 2,1% σε ετήσια βάση, δηλαδή πενταπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση.

Επίσης από τα ίδια στοιχεία της Αρχής προέκυψε πως πιο υψηλό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας από την Ελλάδα είχαν η Μάλτα (4,6%), η Κροατία (3,9%), η Κύπρος (3,4%), η Λιθουανία (2,9%), η Σλοβακία (2,7%) και η Ισπανία (2,4%). Σε τριμηνιαία βάση, μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ είχαν η Μάλτα (1,3%), η Κύπρος (1,2%), η Λετονία (0,9%), η Λιθουανία (0,8%) και η Πορτογαλία (0,8%).

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα της Eurostat

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.