Quantcast
Γ. Μπουτάρης: Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο διχασμός - enikonomia.gr
share

Γ. Μπουτάρης: Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο διχασμός

δημοσιεύτηκε:

“Δεν με αφορά το “ναι” και το “όχι” του δημοψηφίσματος, με ενδιαφέρει να αποφύγουμε τον διχασμό, να πιεστούν η κυβέρνηση και οι δανειστές για να σταματήσει η λιτότητα και η ασφυξία”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αύριο, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

“Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην διχαστούμε, οι μεν να είναι προδότες και οι δε πατριώτες και ανάποδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έχουμε έναν διχασμό ο οποίος θα μας διαλύσει κυριολεκτικά”, είπε ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από το βήμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κατάσταση μετά την απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχει αντιληφθεί ποιο είναι το Μνημόνιο, ποιο είναι το δίλημμα. Επισήμανε ότι κανείς δεν θέλει τη λιτότητα, ούτε να του αυξάνουν τους φόρους και σημείωσε: “Ο πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά και το λέει και τώρα, “θα παλέψουμε για μια καλύτερη συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη”.

Σαφώς είμαστε υπέρ της υπογραφής μιας συμφωνίας, η οποία όμως θα προκύψει μετά από μια διαπραγμάτευση με την οποία δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτού του τύπου η λιτότητα, η οποία έχει επιβληθεί με τα διάφορα προγράμματα, όπου οι ίδιοι που τα έβγαλαν έχουν πει ότι είναι λανθασμένα και αποτυχημένα.

Η Ελλάδα στην ουσία διαλύθηκε και η αναπτυξιακή προοπτική είναι μηδέν. Η συμφωνία που οφείλει να υπογράψει η κυβέρνηση και οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε είναι να πιεστούν οι εταίροι για να πειστούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα”. Ο κ. Μπουτάρης συνέστησε “ψυχραιμία” σε όλους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.