Quantcast
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: Σε στάση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές-Τι ζητούν - enikonomia.gr
share

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: Σε στάση εργασίας προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές-Τι ζητούν

δημοσιεύτηκε:

Στάση εργασίας πραγματοποιούν από σήμερα, Δευτέρα, 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή, 14 του ίδιου μήνα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται δε πως οι στάσεις εργασίας  θα διαρκούν 1 ώρα και θα πραγματοποιούνται  σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΟΕ.  Από πλευράς ΟΛΜΕ, οι στάσεις εργασίας θα είναι 3 ώρες και θα πραγματοποιούνται στην πρώτη ή στη δεύτερη βάρδια εργασίας  από σήμερα μέχρι και τις 14 του μήνα.

Οι ανακοινώσεις

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάσεις εργασίας μίας (1) ώρας, σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της. Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση περισσότερων ωρών, συμπληρωματικά, καλούνται οι Σ.Ε.Π.Ε. να το αποφασίζουν ώστε να καλύπτονται πλήρως οι συνάδελφοι» σημειώνει σε ανακοίνωση της η  ΔΟΕ.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 03/06 έως και Παρασκευή 14/06/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ)» αναφέρει από πλευράς της η ΟΛΜΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.