Quantcast
Handelsblatt: Υπέρ του Τσίπρα τάσσονται Αμερικανοί οικονομολόγοι - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Υπέρ του Τσίπρα τάσσονται Αμερικανοί οικονομολόγοι

δημοσιεύτηκε:

Δημοψήφισμα αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση προκαλώντας της οργή της Ευρώπης. Ωστόσο οικονομολόγοι από τις ΗΠΑ βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και πολλοί επικρίνουν την πολιτική λιτότητας της ΕΕ αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Αμερικανοί οικονομολόγοι δείχνουν μεγάλη κατανόηση στην Ελλάδα και πολύ λιγότερη στα μέλη της Ευρωζωώνης.

Ο Marc Chandler σχολιάζει χαρακτηριστικά πως: «Η άπειρη ελληνική κυβέρνηση έχει εκνευριστεί αλλά αυτό επηρεάζει μόνο την πολιτική αδεξιότητα όσων βρίσκονται στην εξουσία στην Αθήνα.».

Και σε αυτό το σημείο κάποιοι Αμερικανοί οικονομολόγοι συμφωνούν ενώ κάποιοι άλλοι συμφωνούν με τους Ευρωπαίους.

Ωστόσο όσοι τάσσονται υπέρ των Ελλήνων συστήνουν στους πολίτες να ψηφίσουν «όχι» καθώς εκτιμούν πως μόνο σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα καταρρεύσει πολιτικά και στη συνέχεια η χώρα θα φύγει από το ευρώ…

Τα μέτρα λιτότητας που η Ευρώπη έχει επιβάλει στην Ελλάδα, δεν αποδίδουν σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα συχνά και επίμονα ο βραβευμένος με Νόμπελ Joseph Stieglitz, έχει προειδοποιήσει ότι έτσι καταστρέφεται η ελληνική οικονομία και η ζώνη του ευρώ θα αποσταθεροποιηθεί.

Ο Στίγκλιτζ συνιστά οι Έλληνες να φύγουν από το ευρώ, από το υποκύψουν στις προσταγές των Γερμανών.

Ο Paul Krugman ανέφερε τη Δευτέρα στη στήλη του στους «New York Times»: Η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει «Όχι», και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, εάν είναι απαραίτητο, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ.

Ο Ντέιβιντ Κέλι της JP Morgan εκτιμά πως πρέπει να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η πολιτική κρίση στην Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προβεί σε μια γενναιόδωρη νομισματική πολιτική.

Περισσότερη κατανόηση για τη Γερμανία εμφανίζει ο επενδυτής των ΗΠΑ Warren Buffett.

Εξέφρασε το τέλος Μαρτίου σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, μια ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να είναι η σωστή κίνηση – για να δείξει ότι οι φορολογικοί κανόνες πρέπει να τηρούνται. Και πρόσθεσε: «Οι Γερμανοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να χρηματοδοτήσει τους Έλληνες.».

Παρακολουθήστε την ροή των εξελίξεων μέσω του Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.