Quantcast
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς - enikonomia.gr
share

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σουλτς

δημοσιεύτηκε:

Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντάγκι αλλά και με τον  Πρόεδρο της Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ αφού μίλησε προηγουμένως με τον με τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντέϊσελμπλουμ υπογράμμισε στον κ. Τσίπρα ότι μπορεί να βρεθεί συμφωνία της τελευταίας στιγμής που θα είχε τα εξής στοιχεία:

1) η κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών της Παρασκευής και να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα,

2) θα καλύπτει τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους

3) θα περιλαμβάνει αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές αυτή τη στιγμή, ωστόσο ο χρόνος τελειώνει αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα.

Παράληλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Σχέσεων κ. Τσακαλώτος δήλωσε στο BBC πως: «Θα αποσταλούν νέες προτάσεις σήμερα και πολύ περισσότερες αύριο».



 

 

«Όταν θα μας έρθει μία αξιόπιστη πρόταση, που θα αφήνει και την υποψία έστω βιώσιμης λύσης, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα την εκμεταλλευτούμε», δήλωσε πριν από λίγο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «εάν δεν υπάρχει κάτι που να καθιστά το χρέος βιώσιμο, δεν είναι άξιο λόγου. Εμείς θέλουμε μία βιώσιμη λύση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλες οι συμφωνίες που μας έρχονται, είναι λίγο- πολύ παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου. Δεν λέμε όχι σε τίποτα».

 

Ο Νίκος Παππάς στο Real FM 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου

Λίγο νωρίτερα με μήνυμα του στον αέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αποκάλυψε ότι βρίσκεται εν εξελίξει πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης για την εξέυρεση λύσης.

Ωστόσο από το πρωί σήμερα υπάρχει έντονη κινητικότητα στην κυβέρνηση με την πρόταση Γιούνκερ, που αρχικά είχε απορριφθεί από τον κ. Τσίπρα αργά τα μεσάνυχτα χτες να αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάληψη πρωτοβουλίας την τελευταία στιγμή.

Για τον σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός ανέβαλε τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ αναβλήθηκε και το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τυχόν ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας σήμερα θα έχει ως αποτέλεσμα και την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ από την ελληνική πλευρά, αλλά και μία παράταση του προγράμματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.