Quantcast
Προσλήψεις: Έρχεται νέο πλαίσιο ΑΣΕΠ-Τι είπε ο Μητσοτάκης για την επιστολή ψήφο - enikonomia.gr
share

Προσλήψεις: Έρχεται νέο πλαίσιο ΑΣΕΠ-Τι είπε ο Μητσοτάκης για την επιστολή ψήφο

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέο πλαίσιο στον ΑΣΕΠ προκειμένου να μην  καθυστερούν οι αναγκαίες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Όπως είπε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το πλαίσιο του ΑΣΕΠ « είναι απαραίτητο να αλλάξει. Είναι ένα θέμα το οποίο μετά τις εκλογές θα το συζητήσουμε σοβαρά. Αργούν πάρα πολύ οι άνθρωποι να κάτσουν στις θέσεις τους ή να αναλάβουν δουλειά. Και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το δούμε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υφιστάμενο πλαίσιο του ΑΣΕΠ. Το ίδιο το ΑΣΕΠ μας επιβάλλει τους ρυθμούς με τους οποίους γίνονται οι διορισμοί είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε «έχουμε μια βαριά διαδικασία στο ΑΣΕΠ .. εξασφαλίζει αξιοκρατία αλλά δεν είναι πιο γρήγορη διαδικασία. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και εμάς το πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ κάνοντας όμως τους διορισμούς πιο γρήγορους » .

Εντός του 2024 η ψήφιση του ν/σ για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές

Επίσης μίλησε και για την επιστολική ψήφο. Είναι επίτευγμα δημοκρατίας, μια θεσμική τομή και υπενθύμισε τις προθεσμίες για να επιστραφούν οι φάκελοι. «Να ψηφίσουν τελικά όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους 200.000», σημείωσε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα φέρει αμέσως ρύθμιση για να ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους που θα αφορά τη δυνατότητα ψήφισης με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.

«Να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Οποιοδήποτε μέτρο αυξάνει τη συμμετοχή στις εκλογές είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το μέτρο αυτό πρέπει να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές και η ιδιαιτερότητα θα είναι ότι όποιος ψηφίζει επιστολικά, θα ψηφίζει το ψηφοδέλτιο επικρατείας», συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.