Quantcast
"Αλμυρό" το παγωτό για τους καταναλωτές-Δείτε πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του και γιατί - enikonomia.gr
share

“Αλμυρό” το παγωτό για τους καταναλωτές-Δείτε πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του και γιατί

δημοσιεύτηκε:

Αρκετά “αλμυρό” είναι φέτος το παγωτό για τους καταναλωτές καθώς η τιμή του παίρνει την ανιούσα λόγω της αύξησης των πρώτων υλών (σοκολάτα και  ζάχαρη).

Όπως αναφέρει το Mega, σε ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μια μπάλα παγωτό (με απλή γεύση όπως  βανίλια – σοκολάτα) σε κυπελάκι πωλείται φέτος μεταξύ 3 ευρώ και 4 ευρώ στους καταναλωτές από 2,50 ευρώ με 3,20 ευρώ που κόστιζε πέρυσι. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε κάποια νησιά μια μπάλα παγωτό πωλείται ακόμη και 4,50 ευρώ. 

Ωστόσο εάν ο καταναλωτής επιλέξει να πάρει μια μπάλα παγωτό με γεύση παρφέ (ξηρούς  καρπούς, φρούτα, κομμάτια σοκολάτας)  τότε η τιμή του θα “εκτοξευθεί” στα 4,20 ευρώ. Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής θα πληρώσει επιπλέον 0,20 ευρώ από ότι εάν έπαιρνε απλές γεύσεις.

Το παράδειγμα

Το MEGA παραθέτει παρακάτω ένα σχετικό παράδειγμα:

Μια οικογένεια με 2 παιδιά που θα κάνει μια απογευματινή έξοδο και θέλει να φάει παγωτό θα δώσει φέτος 12  ευρώ με 16 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι για μια μπάλα παγωτό που θα φάει το κάθε μέλος της οικογένειας. Ωστόσο η οικογένεια αυτή πέρυσι έδινε από 10 ευρώ με 12,80 ευρώ. 

Για τα συσκευασμένα παγωτά

Σύμφωνα με το MEGA η ποσότητα στα  συσκευασμένα παγωτά έχει μικρύνει πολύ φέτος σε σχέση με πέρυσι.

  • Ξυλάκι 68 γραμμαρίων κοστίζει  2,78 ευρώ: Η τιμή του έχει αυξηθεί φέτος  κατά 0,10 ευρώ με 0,20 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
  • Το κλασσικό το σάντουιτς παγωτό που έχει την βάφλα του, 85 γραμμαρίων πωλείται στα 2,89 ευρώ. Πέρυσι η ποσότητα του ήταν περίπου στα 100 γραμμάρια
  • Πύραυλος παγωτό 68 γραμμαρίων: Η τιμή πώλησης του είναι στα 2,68 ευρώ

Χύμα παγωτό: Ποιες είναι οι τιμές του κιλού

Αρκετά τσιμπημένο είναι και το χύμα παγωτό καθώς από 8 ευρώ το κιλό έφτασε τα 10 ευρώ το κιλό.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.