Quantcast
Airbnb: Έρχεται μια σημαντική αλλαγή -Τι είπε ο Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Airbnb: Έρχεται μια σημαντική αλλαγή -Τι είπε ο Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στην αγορά του Airbnb μίλησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Action 24.

« Μελετάμε την αγορά του Airbnb …σε μια λογική κυρίως στην Αθήνα. Να δούμε κατά το πόσο μπορούμε  να περιορίσουμε  λελογισμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση για να απελευθερώσουμε  περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση»  είπε ο κ. Μητσοτάκης .«Έχουμε ήδη  βάλει περιορισμούς και υποχρεώσεις σε αυτούς που έρχονται και αντιμετωπίζουν το Airbnb ως μπίσνα .Δηλαδή αυτοί που έχουν παραπάνω από 3 διαμερίσματα και τα νοικιάζουν πρέπει να έχουν την ίδια φορολογική και κανονιστική  μεταχείριση με μια επιχείρηση»  συμπλήρωσε  αναφερόμενος στο θέμα των Airbnb.

« Θα δούμε το πόσο χρόνο πρέπει να επιτρέπουμε συνολικά στη διάρκεια του έτους να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα μέσα από πλατφόρμες Airbnb. Αυτό το μελετάμε  γιατί αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα .Διότι αυτό το οποίο μπορεί να είναι κόστος για κάποιον που θέλει να νοικιάσει σπίτι είναι όφελος για τον ιδιοκτήτη. Είναι ένα σημαντικό πρόσθετο όφελος » σημείωσε μεταξύ άλλων

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν εξετάζεται  πλαφόν ημερών στα Airbnb. « Είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε  και το μελετάμε πολύ συστηματικά» απάντησε.

Για το πρόγραμμα Σπίτι μου

Επίσης μίλησε και για πρόγραμμα Σπίτι μου. « Όπως θέλω να βρούμε πρόσθετους πόρους. Κάνουμε τις σχετικές έρευνες.  Δεν είμαι έτοιμος ακόμη να κάνω ανακοινώσεις  για να επεκτείνουμε σημαντικά το πρόγραμμα Σπίτι μου»  είπε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Για τις τρίτεκνες οικογένειες

Για τις τρίτεκνες οικογένειες ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετάει συνολικά τις παρεμβάσεις της για το δημογραφικό. Μίλησε για όσα έχουν γίνει ήδη σε αυτή την κατεύθυνση όπως το επίδομα γέννας, η αύξηση του αφορολόγητου για παιδιά και άλλες. Ενώ για τον 13ο και 14ο μισθό είπε πως πρόκειται για άλλα 2 δισ. ευρώ πρόσθετα το χρόνο και κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη κοστίζει κάποια δις. «Με νόμο τα προγράμματα των κομμάτων πρέπει να κατατίθενται και να κοστολογούνται. Εδώ η αντιπολίτευση δεν αρνείται οτι το πρόγραμμα της στοιχίζει. Λέει ότι λεφτά υπάρχουν. Το θυμάμαι το «λεφτά υπάρχουν» πολύ καλά το 2009. Τώρα όλα αυτά ανήκουν σε μια άλλη εποχή», τόνισε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.