Quantcast
Δικαστική απόφαση -σταθμός: Αποζημίωση 20.000 ευρώ για επίθεση από αγέλη σκύλων- Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Δικαστική απόφαση -σταθμός: Αποζημίωση 20.000 ευρώ για επίθεση από αγέλη σκύλων- Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 200.000 για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία.

Όπως αναφέρει η  εφημερίδα” Ελεύθερος Τύπος”  4χρόνια μετά το θάνατο 65χρονου από επίθεση αγέλης σκύλων στο Ελαιόρεμα Θεσσαλονίκης, η Δικαιοσύνη επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ στα τρία παιδιά του θύματος.

Τα χρήματα καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου έγινε η επίθεση. Για «ηθική δικαίωση» έκανε λόγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Πιτσιώρας, ο οποίος είπε ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημαντικότερο στο συγκεκριμένο -εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν- είναι ότι χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Η επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, ο άτυχος 65χρονος βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα του στην περιοχή Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών, τα οποία τον έριξαν στο έδαφος δαγκώνοντάς τον στο κεφάλι και σε όλο το κορμί.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα. Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση στον 65χρονο, η ίδια αγέλη δάγκωσε και έναν 82χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο «Ιπποκράτειο» με πιο ελαφρά τραύματα.

Μετά τις επιθέσεις, υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη απομάκρυνε και μετέφερε σε τότε συνεργαζόμενο ιδιωτικό καταφύγιο ζώων έξι σκυλιά της αγέλης. Μάλιστα, η επιχείρηση ήταν επεισοδιακή, καθώς δέχθηκε… επίθεση από μέλη φιλοζωικού σωματείου, που αντιδρούσαν στη μεταφορά. Οπως έγινε γνωστό, τρία από τα έξι σκυλιά της αγέλης παραμένουν μέχρι σήμερα στο ιδιωτικό καταφύγιο. Να σημειωθεί ότι οι δήμοι δεν είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν καταφύγια ζώων και μπορούν απλά να συνάπτουν συνεργασία με ιδιωτικά καταφύγια.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.