Quantcast
Χρυσός: Αυτός είναι ο λόγος που "εκτινάχθηκε" σε υψηλά όλων των εποχών η τιμή του- Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές των κοσμημάτων - enikonomia.gr
share

Χρυσός: Αυτός είναι ο λόγος που “εκτινάχθηκε” σε υψηλά όλων των εποχών η τιμή του- Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές των κοσμημάτων

δημοσιεύτηκε:

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η τιμή του χρυσού στον απόηχο της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το investing.com, η τιμή του χρυσού “σκαρφάλωσε” στις 4.13 μμ ώρα Ελλάδας στα 2.450,07 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 0,24%.  Ωστόσο περίπου στις 11 π.μ η τιμή είχε φτάσει περίπου στα 2.450 δολάρια ανά ουγγιά, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα english.news.cn Δηλαδή η τιμή του χρυσού  ξεπέρασε το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα του investing.com

 

 

Χρυσός: Γιατί η αυξήθηκε η τιμή του

Μάλιστα η ιστοσελίδα του english.news.cn εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η τιμή του χρυσού ανέβηκε. «Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ δημιούργησαν προσδοκίες πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ( Fed) θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια φέτος . Kαι αυτό αύξησε τις  τιμές του χρυσού», όπως δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς χρυσού Liu Richeng και πρόσθεσε πως οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες ενίσχυσαν το ενδιαφέρον των πολιτών στο να επενδύσουν σε ασφαλή assets.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως αυξήθηκαν και οι τιμές στα χρυσά κοσμήματα.  Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τιμές των χρυσών κοσμημάτων εκτινάχθηκαν σε υψηλά όλων των εποχών και έφτασαν σήμερα στα 743 γιουάν ανά γραμμάριο στο γνωστό χρυσοχοείο  στην Κίνα,”  Chow Tai Fook”. Δηλαδή η τιμή τους αυξήθηκε κατά 19% από την έναρξη του έτους.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.