Quantcast
Τσακλόγλου: Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν οι απονομές επικουρικών συντάξεων - Τι είπε για την προσωπική διαφορά - enikonomia.gr
share

Τσακλόγλου: Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν οι απονομές επικουρικών συντάξεων – Τι είπε για την προσωπική διαφορά

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν είναι ανέφικτο να καταργηθεί η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1  ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταργηθεί η προσωπική διαφορά», απάντησε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε πως δεν σχεδιάζεται να γίνει κάτι για αυτό πέραν της επιδοματικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Παράλληλα επεσήμανε πως «το κόστος του να καταργηθεί η προσωπική διαφορά είναι τεράστιο. Και ούτως ή άλλως από τα άτομα που είχαν ξεκινήσει με προσωπική διαφορά αρχικά, λογιστικά τουλάχιστον, είναι παραπάνω από 400 χιλιάδες που την έχουν σβήσει» και πρόσθεσε πως « σβήνει διαρκώς κάθε χρονιά η προσωπική διαφορά».

Για τις επικουρικές συντάξεις

Επίσης ρωτήθηκε για ποιο λόγο υπάρχει καθυστέρηση για την απονομή επικουρικών συντάξεων και τι θα γίνει αναφορικά με το θέμα αυτό. «Πράγματι έχετε απόλυτο δίκαιο. Καταλαβαίνετε ότι η δύναμη πυρός του ΕΦΚΑ στα προηγούμενα χρόνια επικεντρώθηκε κυρίως στις κύριες συντάξεις. Γιατί αυτή είναι η βασική σύνταξη που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι. Πραγματικά είχαμε θεαματικά αποτελέσματα ως προς αυτό. Δηλαδή από εκεί που είχαμε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις αυτό το νούμερο έχει περιοριστεί λίγο πάνω από τις 20 χιλιάδες αυτή τη στιγμή. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά και ο μέσος όρος απονομής ακόμη και των ληξιπρόθεσμων συντάξεων είναι πολύ χαμηλότερος τώρα από ότι ήταν παλαιότερα. Μόλις τελείωσε αυτή εδώ η ιστορία αυτό που έγινε ήταν ότι στράφηκε ο ΕΦΚΑ και στο πρόβλημα εκκρεμών επικουρικών συντάξεων», απάντησε. «Το δεύτερο ήταν μια νομοθετική ρύθμιση που κάναμε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς: ουσιαστικά επιφέραμε εξίσωση των όρων παροχής επικουρικής σύνταξης σε άτομα που ήταν ιδιωτικού και δημοσίου τομέα», συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.