Quantcast
Το ΔΝΤ «μπλοκάρει» τις πληρωμές αμερικανικών Tour Operators σε ελληνικά ξενοδοχεία - enikonomia.gr
share

Το ΔΝΤ «μπλοκάρει» τις πληρωμές αμερικανικών Tour Operators σε ελληνικά ξενοδοχεία

δημοσιεύτηκε:

Το ΔΝΤ μπλοκάρει τις πληρωμές αμερικανών Tour Operators στα ελληνικά ξενοδοχεία, λόγω της μη πληρωμής της δόσης από το ελληνικό δημόσιο χθες 30 Ιουνίου!

Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, που έγινε ο ίδιος αποδέκτης αυτού του μπλοκαρίσματος χθες, καθώς έλαβε ενημέρωση από Αμερικανό τουρ οπερέιτορ ότι το ΔΝΤ απαιτεί τη δέσμευση εμβασμάτων πληρωμών σε ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της Ελλάδας.

Ο κ.Ρέτσος αιφνιδιάστηκε βεβαίως από αυτήν την ενημέρωση και προτίμησε, όπως είπε στο tornosnews.gr, να μη σταλεί το έμβασμα, παρά αυτό να δεσμευθεί και να πριμένει πότε και πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα της μη πληρωμής της δόσης από το ελληνικό κράτος για να ξεμπλοκαρισθεί.

Ανάλογη ενημέρωση έχουν ήδη και άλλα ξενοδοχεία, που συνεργάζονται με Αμερικανούς τουρ οπερέιτορ, ενώ είναι άγνωστο εάν το ΔΝΤ επεκτείνει την απαίτηση αυτή και σε τουρ οπερέιτορ εκτός Αμερικής, οπότε η εξέλιξη θα είναι δραματική για τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.