Quantcast
Πάγωμα των επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών- Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Πάγωμα των επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών- Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παγώσουν τα επιτόκια στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία στα περσινά επίπεδα, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός  Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Το θέμα των ρυθμίσεων  των οφειλών προς την εφορία το έχουμε δει και εμείς και το έχουμε συζητήσει με την ΑΑΔΕ. ‘Εχουμε αποφασίσει να φέρουμε μια ρύθμιση έτσι ώστε σε 1 χρόνο, δηλαδή από τώρα μέχρι το 2025  να επιστρέψουμε στο επιτόκιο της περσινής χρονιάς» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο το επιτόκιο των ρυθμίσεων αυτών είναι πολύ υψηλό. «Υπάρχει  μια νομοθεσία που συνδέει τις ρυθμίσεις αυτές  με το εκάστοτε επιτόκιο. Επειδή το επιτόκιο φέτος ανέβηκε σε όλη την Ευρώπη πάνω και έχει γίνει πάρα πολύ υψηλό υπήρξε μια ρύθμιση στον ΕΦΚΑ και θα υπάρξει και αντίστοιχη ρύθμιση προς την Εφορία. Το επιτόκιο θα είναι το περσινό» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τα επιτόκια

Σημειώνεται δε πως σήμερα το επιτόκιο για τις  12 δόσεις της ρύθμισης έχει αυξηθεί  σήμερα στο 6,68% από 4,37% που ήταν μέχρι πρότινος ενώ για τις 24 δόσεις (για τακτικές οφειλές)ή 48 δόσεις (για έκτακτες οφειλές) το επιτόκιο έχει σκαρφαλώσει σήμερα στο 8,18% από 5,87% που ήταν μέχρι πρότινος.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.