Quantcast
Μητσοτάκης για τις υποδομές πολιτικής προστασίας: Η Κυβέρνηση θα επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για τις υποδομές πολιτικής προστασίας: Η Κυβέρνηση θα επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως ευρωπαϊκούς πόρους, για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας » δήλωσε ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού», που διοργάνωσε η JTI Hellas σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας».

« Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση, διότι όταν μιλάμε για την κλιματική αλλαγή, εστιάζουμε πολύ στον μετριασμό των επιπτώσεων, αλλά δεν εστιάζουμε αρκετά στην προσαρμογή σε αυτή.

Πρέπει να προστατεύσουμε τις κοινότητές μας, να τις καταστήσουμε πιο ανθεκτικές και φυσικά να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όσο καλύτερα μπορούμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ολοένα και πιο συχνά φαινόμενα. Αναφέρομαι στις φυσικές καταστροφές, είτε πρόκειται για πλημμύρες, είτε για πυρκαγιές, είτε για σεισμούς.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα, κ. Πρόεδρε, για τη δωρεά που θα κάνετε στον Δήμο Ξάνθης και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πρόκειται για ένα πολύτιμο δώρο, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους, που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας, όπου χάσαμε μέρος ενός εκ των σημαντικότερων δασών μας, του δάσους της Δαδιάς.

Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού που θα εγκαταστήσουμε στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των περιαστικών μας δασών και πιστεύω ότι αυτή η επένδυση θα συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρησή τους. Το απόγευμα θα ταξιδέψω στην περιοχή και θα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τα καλά νέα.

Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν και πάλι για τη συνεισφορά σας. Και επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά ότι με το να συνεργαζόμαστε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, μπορούμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας έναντι των φυσικών καταστροφών.

Κοιτάζοντας μπροστά, προς αυτό το μέλλον που ενέχει κινδύνους, οι δύο χώρες μας, που εκπροσωπούν αρχαίους πολιτισμούς και αρχαία σοφία, μοιράζονται τη βούληση να συνεχίσουν την πολύτιμη συνεισφορά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ» συμπλήρωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.