Quantcast
Σήμερα η φιέστα του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι: Τι θα πει στην ομιλία του - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - enikonomia.gr
share

Σήμερα η φιέστα του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι: Τι θα πει στην ομιλία του – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα φτάνει στην Αθήνα ο Έντι Ράμα για τη φιέστα που προετοιμάζει εδώ και ημέρες στο Γαλάτσι, όπου θα μιλήσει ενώπιον ομοεθνών του ενόψει των εθνικών εκλογών του 2025 στην Αλβανία.

Η επίσκεψη- αστραπή του Ράμα έχει προκαλέσει προβληματισμό και αντιδράσεις, δεδομένου ότι η άφιξή του στην Ελλάδα συμπίπτει με την επέτειο ενός χρόνου από την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Και μπορεί από την πλευρά του Αλβανού Πρωθυπουργού να διαμηνύουν ότι η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική και δεν θα αναφέρεται στα  ζητήματα που λειτουργούν ως «ακίδες» μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο σημειολογικά τα μηνύματα της επίσκεψης δημιουργούν ερωτήματα και προκαλούν πολιτικές «αναταράξεις».

Από το οργανωτικό του κόμματος του Ράμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του himara.gr, ταξιδεύουν από την Αλβανία για την Ελλάδα περίπου 2.000 άτομα που θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση.

Σε όλα τα στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική χώρα έχει τεθεί συγκεκριμένη στοχοθεσία, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι κατάμεστο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν από χθες πλάνα από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζονται λεωφορεία με τα οποία μεταφέρονται Αλβανοί πολίτες από το χωριό Μπιλίστ στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα

Η ομιλία του Έντι Ράμα στο Κλειστό του Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας 150 ατόμων στους οποίους περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι, επισκέπτεται αυθημερόν την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας άτυπης – όπως έχει χαρακτηριστεί – συνάντησης.

Παρ’ ότι άτυπη, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί αναλογούν σε επίσημη επίσκεψη. Σε κάθε περίπτωση διαμηνύεται ότι δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Πάνω από 1.000 αστυνομικοί στο πόδι

Ο Έντι Ράμα αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 10:30 π.μ. Από εκεί, συνοδεία 150 αστυνομικών θα μεταβεί μέσω της Αττικής Οδού στο Κλειστό του Γαλατσίου. Αμέσως μετά την ομιλία θα έχει συναντήσεις σε ξεχωριστό χώρο στο στάδιο με εκπροσώπους μεταναστών, επιχειρηματίες, καθώς και με μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας. Στις 16:00 έχει προγραμματιστεί το γεύμα, ενώ στις 18:00 αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες και συγκεκριμένα σε εγρήγορση θα βρίσκονται άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Τον Έντι Ράμα βέβαια θα συνοδεύουν και οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του, ενώ μέτρα από την Τροχαία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ κατά τη διαδρομή του Αλβανού Πρωθυπουργού από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει και προσεκτικός έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου, στο οποίο η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και μια παρακολούθηση στα social media.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται διπλοί έλεγχοι στις εισόδους του σταδίου, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Παράλληλα, αστυνομικοί και άνδρες της Ασφάλειας θα είναι ακροβολισμένοι εντός του χώρου της συγκέντρωσης ώστε να παρέμβουν εάν χρειαστεί.

Τι θα πει στην εκδήλωση του Γαλατσίου ο Αλβανός Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έντι Ράμα θα απευθύνει στους ομοεθνείς του που θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου τελικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, μια προεκλογική ομιλία ενόψει των εθνικών εκλογών του 2025 στη γείτονα χώρα.

Καταρχάς αναμένεται να ανακοινώσει την επιστολική ψήφο και τη διευκόλυνση που θα προσφέρει αυτή στους Αλβανούς που μένουν στην Ελλάδα και θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη μετακίνησής τους.

Επίσης θα ανακοινώσει τη συμπόρευση 20 μεταναστών με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας. Συγκεκριμένα θα κάνει τα «αποκαλυπτήρια» των ονομάτων 20 συμπατριωτών του που ζουν στην Ελλάδα και έχει διακριθεί ο καθένας στον τομέα του, οι οποίοι θα προσχωρήσουν ή θα συνεργαστούν με το κόμμα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε διαμηνύσει νωρίτερα ότι η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική ενόψει των Ευρωεκλογών, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους από τη φασαρία που είχε προκληθεί για τον χρόνο έλευσής του στην Ελλάδα. Μάλιστα από το επιτελείο του Ράμα έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, καθώς θα πάει επίσης σε Λονδίνο, Μιλάνο και Ντίσελντορφ.

Βέβαια τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το ότι έρχεται στη χώρα μας έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Μετά μουσικής…

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, στη φιέστα του Έντι Ράμα που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να βρει χώρο για να πραγματοποιηθεί θα τραγουδήσουν η Era Rusi και ο τράπερ Noizy.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.