Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Απώλειες καθώς οι επενδυτές περιμένουν το δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Απώλειες καθώς οι επενδυτές περιμένουν το δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, για τρίτη φορά στις τέσσερις συνεδριάσεις της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ελλάδα, μεταδίδει το Bloomberg.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 0,4% και ενώ το πρωί σημείωνε άνοδο έως 0,3%. Ο δείκτης παρουσίασε μικρές μεταβολές στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης και άρχισε να μειώνεται, όταν το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Οι αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων, ενώ οι ενεργειακές εταιρείες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 19 κλαδικών δεικτών.
O Stoxx 600 μειώθηκε 2,9% στην εβδομάδα και αναμένεται να σημειώσει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάιο. «Οι επενδυτές απλά θα περιμένουν να δουν τι θα συμβεί μετά το δημοψήφισμα. Οι δυναμικές παραμένουν δύσκολες για την αγορά. Υπάρχουν εξελίξεις καθημερινά, νέες φήμες, νέες διαρροές εγγράφων», σημείωσε ο Benedict Goette, ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Compass Capital στη Ζυρίχη.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.