Quantcast
Παπαδημούλης: «Η σχολή Σόιμπλε που επιθυμεί Grexit πρέπει να χάσει» - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: «Η σχολή Σόιμπλε που επιθυμεί Grexit πρέπει να χάσει»

δημοσιεύτηκε:

«Το ηχηρό “‘Οχι” του δημοψηφίσματος θα κάνει πολύ καλό στο λαό και στην δημοκρατία της Ευρώπης», ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στον REAL FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες με σαφήνεια: το στίγμα του, την ομοψυχία της ευρύτερης συνεννόησης, αλλά και να επιτευχθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να είναι καλύτερα συντονισμένη και  προς την  κατεύθυνση του  πρωθυπουργού». 

Στο ερώτημα που τέθηκε εάν η χώρα από ατύχημα βρεθεί σε Grexit, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι: «Χρειάζεται αμοιβαία συντονισμένη προσπάθεια, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία  το συντομότερο, η αξιοποίηση του ΔΝΤ και η αποφυγή του Grexit.».

Και συνέχισε διευκρινίζοντας ότι: «Η σχολή Σόιμπλε που επιθυμεί Grexit πρέπει να χάσει διότι είναι μονοψηφική και το κόστος είναι μεγάλο για τους δανειστές».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος αναφέρθηκε και στις παραιτήσεις του Υπουργού Οικονομικών της χώρας και του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι: «Προσυπογράφω την παραίτηση Γιάνη Βαρουφάκη, εξάλλου  την σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ εκτίμησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς άργησε να παραιτηθεί».

« Ο κ. Σαμαράς έπαιξε τα ρέστα του, επιδίωκε να πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα και ο λαός γύρισε την πλάτη του σε αυτό. Ο στόχος του δημοψηφίσματος ήταν να μετατραπεί σε μοχλό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας  είναι πανίσχυρος, ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά  πρέπει να αποφύγουμε το σενάριο δραχμής και της χρεοκοπίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παπαδημούλης προανήγγειλε ότι: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί τον κ. Τσίπρα αντιθέτως θα τον στηρίξει. Ακόμη και εάν συμβεί κάτι τέτοιο τον συνιστώ να μην πάει κόντρα στον πρωθυπουργό γιατί θα καεί».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.