Quantcast
Αττική: Αυτά είναι τα νοσοκομεία που πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία - Τι διευκρίνισε ο Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Αττική: Αυτά είναι τα νοσοκομεία που πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία – Τι διευκρίνισε ο Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Τα νοσοκομεία  της Αττικής που πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία ανέφερε σήμερα σε ανάρτηση του στο twitter  ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμιση του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την Εμπιστοσύνη τους » τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

 

 

 

 

Για το θέμα των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός  υποστήριξε γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων ωστόσο κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Επίσης επεσήμανε πως ο  στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;» Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.