Quantcast
Gazprom: 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διοχετευθούν σήμερα στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας-Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Gazprom: 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διοχετευθούν σήμερα στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας-Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διοχετεύσει σήμερα η Gazprom στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός και προσθέτει πως η ποσότητα αυτή είναι σχεδόν ίδια με αυτήν που διοχέτευσε χθες.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα το ρωσικού φυσικού αερίου μίλησε πρόσφατα στο www.spglobal.com ο αρμόδιος αναλυτής του Ινστιτούτου Ενεργειακών Μελετών στην Οξφόρδη, Τζόναθαν Στερν. Η εποχή που η Ρωσία είχε αυξημένο μερίδιο φυσικού αερίου κατά 30% έχει τελειώσει και δεν θα επιστρέψει, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος Ουκρανίας-  Κρεμλίνου, είπε ο Στερν. Και συνέχισε λέγοντας πως  ενδέχεται κάποιες χώρες μεμονωμένα να συνεχίσουν να εισάγουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Ωστόσο ο χάρτης  του φυσικού αερίου και  της ενέργειας της Ευρώπης έχει αλλάξει ριζικά, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε τον Ιανουάριο πως η χώρα του μπορεί να συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό  αέριο στην Ευρώπη, μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.