Quantcast
Wall Street: Βουτιά 1,7% του S&P 500 λόγω Κίνας και Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Βουτιά 1,7% του S&P 500 λόγω Κίνας και Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

«Βουτιά» έκανε η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών ότι η μεγάλη πτώση του κινεζικού χρηματιστηρίου θα πλήξει την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed κατέγραψαν τους πιθανούς κινδύνους από τις κρίσεις στο εξωτερικό.
Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,7% στις 2.046,88 μονάδες, που είναι χαμηλό 4 μηνών. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,5% στις 17.515,42 μονάδες και ο Nasdaq κατά 1,8% στις 4.909,76 μονάδες.
«Όλη η προσοχή είναι τώρα στραμμένη στην Κίνα και την Ελλάδα», δήλωσε αναλυτής, προσθέτοντας: «Η μεγαλύτερη προσοχή θα είναι στην Κίνα. Καθώς βλέπουμε τις αγορές να υποχωρούν, θεωρώ ότι θα υπάρχουν δυνητικά επιπτώσεις σε άλλες αγορές, δεδομένου του μεγέθους της κινεζικής οικονομίας».
Τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (που καθορίζει τη νομισματική πολιτική της Fed) «σημείωσαν την αβεβαιότητά τους σχετικά με το αν η Ελλάδα και οι επίσημοι πιστωτές της θα κατέληγαν σε συμφωνία και σχετικά με τον πιθανό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Κίνα και τις άλλες αναδυόμενες οικονομίες», σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 16-17 Ιουνίου.
Όλα τα μέλη της Fed, εκτός ενός, «δήλωσαν ότι θα έπρεπε να δουν περισσότερες ενδείξεις ότι η ανάπτυξη είναι αρκετά ισχυρή», πριν προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων. Οι αξιωματούχοι της Fed προέβλεψαν την αύξηση των επιτοκίων δύο φορές μέσα στο 2015, περιορίζοντας την προοπτική για διαδοχικές αυξήσεις. Από τότε, όμως, οι διεθνείς αγορές κλονίσθηκαν από την αύξηση του κινδύνου από ένα Grexit και την πτώση των κινεζικών μετοχών.

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.