Quantcast
Παπαδημούλης: «Ακυρώσαμε το Grexit του Σόιμπλε» - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: «Ακυρώσαμε το Grexit του Σόιμπλε»

δημοσιεύτηκε:

«Προσυπογράφω και στηρίζω πλήρως την δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την   συμφωνία που πήρε», δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο REAL FM 97,8 και στην εκπομπή του  Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Ακυρώσαμε το Grexit του Σόιμπλε και ότι θα πέσει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως ανοίξαμε τους δρόμους μιας συμφωνίας με οδυνηρές συνέπειες. Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα αλλά δεν θέλω να πω τίποτα  για το αυτό».

Όσον αφορά στο εάν η κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει την κοινοβουλευτική βάση  ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Περιμένω την επιστροφή του πρωθυπουργού  να αντιμετωπίσουμε  τη  κατάσταση με ευθύνη και  με συλλογικότητα. Εκτιμώ και προτρέπω  να τα αντιμετωπίσουμε  με σοβαρότητα  και με όπλο κοινωνικής συνοχής.».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε πυλώνα ισχυρής σταθερότητας. Ο κ. Τσίπρας είναι πανίσχυρος. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη την συμφωνία. Μόνο εάν φτιάξουμε το κράτος ,θα το σέβονται οι φίλοι μας και οι εχθροί μας. Ο Σόιμπλε ήθελε να μας πετάξει ή να μας επιβάλει  μια συμφωνία με ταπεινωτικούς όρους. Από αυτό το δύσκολο συμβιβασμό  υπήρξε ηττημένη η Γερμανία. Σε αυτή τη δύσκολη μάχη δεν ήμασταν μόνοι».

Εν τω μεταξύ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι: «Δεν  υποτιμάω αντιδράσεις και δυσκολίες αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί θα υπάρξουν σοβαρές συζητήσεις τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και  σε όλο το πολιτικό φάσμα».

«Δεν έχουμε εντολή να αλλάξουμε σημεία σε κάποια πολιτικά πράγματα, εάν γίνει κάτι τέτοιο  θα μιλήσει πάλι ο λαός. Η Κυβέρνηση κληρονόμησε μια τραγική κατάσταση (στην οικονομία και κοινωνία)», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπήρξαν λάθη από την πλευρά μας το είχε επιβεβαιώσει εξάλλου και ο κ. Τσίπρας  αλλά δεν είναι οι ώρα να το επισημάνουμε. Ακόμη ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.