Quantcast
Θετική υποδοχή της συμφωνίας από επιχειρηματικούς φορείς - enikonomia.gr
share

Θετική υποδοχή της συμφωνίας από επιχειρηματικούς φορείς

δημοσιεύτηκε:

«Τους  παραγωγικούς  φορείς του τόπου, θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε και να στηρίξουμε με οικονομικό πατριωτισμό το νέο πρόγραμμα, ώστε αυτή η δύσκολη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της, να σηματοδοτήσει το τέλος του GREXIT και την αρχή ενός δυναμικού GRENTRY στις ισχυρές χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του ΕΒΕ Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι «με τη συμφωνία, η Ελλάδα παραμένει όρθια στην καρδιά της Ευρώπης και οι Έλληνες, αν και λαβωμένοι, είμαστε ακόμα ζωντανοί για να παλέψουμε».

 Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισήμανε ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι,  έστω και την ύστατη ώρα, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, έκαναν την υπέρβασή τους, ανέλαβαν σοβαρές ευθύνες και πήραν δύσκολες αποφάσεις, προτάσσοντας σύνεση, συναίνεση και συνεννόηση για τη σωτηρία της Ελλάδας».

«Για τους μικρομεσαίους της αγοράς, δεν είναι ώρα για αντιρρήσεις στα σκληρά μέτρα και διαμαρτυρίες στις τεράστιες αδικίες, αλλά για άμεσες ενέργειες αποκατάστασης της ομαλότητας στην εγχώρια αγορά, την επαναλειτουργία των τραπεζών, την ελαστικοποίηση των capital controls και την εμπορική επανασύνδεσή μας με τον υπόλοιπο κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης τόνισε: «Οι Έλληνες μικρομεσαίοι δεν θέλουμε πολιτική προστασία, θέλουμε οικονομική στήριξη, για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε ένα περιβάλλον, που θα σεβόμαστε και θα μας σέβεται. Ο απώτερος στόχος όλων μας, πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός κατάλληλου παραγωγικού μοντέλου και μιας εθνικής επιχειρηματικής στρατηγικής, ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά η χώρα, η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, ανάλογες εκβιαστικές καταστάσεις».

Από την πλευρά του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, μετά από απαίτηση των εταίρων, θα είναι σκληρά και θα πλήξουν άμεσα μας μικρομεσαίους. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι προτιμότερο να κρατηθεί κάποιος ζωντανός, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί, να δημιουργήσει και να συντελέσει στην ανάκαμψη μας ελληνικής οικονομίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.