Quantcast
Μητρόπουλος: Ο Σόιμπλε έχει ακόμη στο τραπέζι το Grexit - enikonomia.gr
share

Μητρόπουλος: Ο Σόιμπλε έχει ακόμη στο τραπέζι το Grexit

δημοσιεύτηκε:

«Η πρωτοβουλία για τις εκλογές ανήκει στο Πρωθυπουργό. Χτες πέρασε μόνο η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης ως προς το φορολογικό. Φαντάζεστε πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν έρθει το τρίτο μνημόνιο το Σεπτέμβρη», δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος στο Real FM 97,8 και  στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να επιλυθούν τα εσωτερικά προβλήματα με την διαδικασία της δημοκρατίας και της συναίνεσης. Ο πρόεδρος που χειροκροτήθηκε είναι όμηρος πολλών καταστάσεων».

Και συνέχισε συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρω πως θα επιτευχθεί η “συγκατοίκηση” των κομμάτων.  Δεν ξέρω εάν ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει την αποπομπή αυτών των στελεχών που είναι  ενάντια της συμφωνίας. Τα στελέχη αυτά έχουν την δική τους πορεία.» 

«Ο νόμος πέρασε. Χθες έγινε πρώτα η συμφωνία ηγετών και αυτό που πήρε θέση που δεν ήταν νόμος», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Στην ερώτηση που τέθηκε πως καταλήξατε εσείς στην απόφαση να στηρίξετε την συμφωνία, ο κ. Μητρόπουλος είπε: «Επειδή η σφοδρότητα των δανειστών δεν έχει τέλος, αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, είπα να στείλω ένα μήνυμα ότι στηρίζω των πρωθυπουργό διότι ο Σόιμπλε είναι σφοδρότερος και έχει ακόμη στο τραπέζι το Grexit και είναι ισχυρός».

Ακόμη ο ίδιος επισήμανε ότι: «Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ερμηνεύσει την στάση της  Ζωής  Κωνσταντοπούλου, του Λαφαζάνη και του Στρατούλη που δήλωσαν ότι  μεν καταψήφισαν τα μέτρα αλλά  συγχρόνως δε στηρίζουν τον πρωθυπουργό. Δεν βλέπω να παίρνουν κοινή πρωτοβουλία όλοι μαζί. Έχουμε μήτρα νέα αριστεράς».

Τέλος όσον αφορά στο αν υπάρχει τρόπος επανένωσης του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν πάμε οριστικά σε νέο σχήμα, ο Αντιπρόεδρος Βουλής ανέφερε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ριγματώμενος ως προς την ιδεολογία. Θεωρώ ότι αυτό τώρα δεν μπορεί να διορθωθεί, θέλει μια χειρουργική παρέμβαση. Διότι το ρήγμα είναι οριζόντιο, κάθετο και αποφασιστικό».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.